赶紧收藏吧!: bookmarkBookmark and Share




仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 3 Section D学案

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 3 Section D学案
一. 学习内容
1.复习反意疑问句。
2.复习长,宽,高等量的英语表达。
二、学习要求
1.必会主要生词和短语
pull down, be worn out, join… together, from then on, regard … as …
2.Review the usage of measurement learned in this topic:
(1) The Xi’an City Wall is about 13.7 kilometers long.
(2) It took about 100, 000 people over 20 years to build it.
3. Review the usage of Tag Questions.
4. Talk about cultural relics and symbolic buildings.
三、本节课的学习要点及考点
一. 重点词语
1. more than 超过
2.pull down 推倒,拆毁
3.heavy traffic 交通繁忙
4.wear out 磨损,用坏
5.used to do sth. 过去常常做某事
6.do one’s best 尽(某人)最大努力
7.live models 真人模型
8.the ancient world 古代
9.be made up of 由……组成
10.join…together 把……连在一起
11.regard…as… 把……看作
12.be worn out 被损坏
二. 重点句型
1.Lots of them were pulled down in the 1960s. 他们当中许多在二十世纪六十年代被拆毁。
2.People thought them useless. 人们认为它们没有用。
3.It’s really too bad. 这太遗憾了。
4.We are doing our best to protect and rebuild the old city walls. 我们正在尽全力保护并重建老城墙。
5.It is one of the“seven wonders”of the ancient world still standing. 它是现存的古代“七大奇迹”之一。
6.It took 100,000 people over 20 years to build it. 修建它花了10万人二十多年的时间。
7.Since then,people regarded the Great Wall as a symbol of the Chinese nation. 从那以后,人们就把长城看作是中华民族的象征。
8.Every year many people find great pleasure visiting the wall.每年有许多人参观长城,从中得到极大乐趣。
三. 语法学习
反意疑问句:由陈述句(或祈使句、感叹句)加一个简短问句构成的疑问句叫反意疑问
句。实质是前面陈述句的反问句。
一般对应规律:前肯后否;前否后肯。即陈述部分为肯定形式,附加问句用否定形式;陈述部分为否定形式,附加问句用肯定形式。如:
There are many pyramids in Egypt,aren’t there?在埃及有许多金字塔,不是吗?
Sally visited the Great Wall last month,didn’t she?萨莉上个月参观了长城,不是吗?
He doesn’t realize the importance of saving water,does he?他没有意识到节约用水的重要性,是吗?
特例点拨:①I’m your good friend,aren’t I?我是你的好朋友,不是吗?I don’t think you can rebuild the house,can you?我认为你不能重修这座房子,是吗?(I don’t think…主要在说think后的内容,故按从句变化)。
②陈述部分有nobody,nothing,never,no,few(没几个),little(几乎没有),hardly(几乎不)等否定或半否定词时,仍视为否定句。根据反意疑问句对应规律,疑问部分用肯定形式。如:There is nothing in the room,is there?屋子里什么也没有,是吗?
Maria never surports me,does she? 玛丽亚从未支持过我,是吗?
He had few apples,did he? 他几乎没有苹果,是吗?
③祈使句的反意疑问句:无论肯定或否定,通常在祈使句后加上will you?如:
Please close the door,will you?请关门好吗?
Don’t tear down the old walls,will you?不要拆毁古墙,好吗?
但以Let’s开头的祈使句用shall we?如:
let’s make a survey,shall we?我们做个调查,好吗?
四. 交际用语:学习用英语描述和谈论中外名胜古迹。
How many great wonders of the world do you know?
I know some wonders.
Do you know these places of interest?
What is it?
Where is it?
Why is it famous?
Do you know any more information about it?

四、学习过程
(一)课前预习
1.课前预习课本P99—100.
2. .课前预习 同步练习与测试 Unit 4 Topic 3 Section D练习
(二). 提高 拓展的练习
I.完形填空。
In recent years, computer games have become more and more popular in many cities and towns. A lot of small shops and restaurants along busy 1 have changed into 2 game houses in order to get more money. These places are always crowded with 3 , especially young boys.
In the computer game houses, people 4 a lot of money competing with the computerized machines. It’s 5 for one to win against a computer, but one can make 6 after trying again and again. People have a kind of gambling psychology when they play computer games. The more they 7 , the more they want to win, and at last they even can’t live without it. For school boys, they have no 8 for their lessons. When class is over, they rush to the nearby computer game houses. Some of them can get enough money from their parents. But some of them are not 9 enough to get the money. They begin to steal 10 students’ money and become thieves.
( ) 1. A. rivers B. cities C. markets D. streets
( )2. A. small B. big C. computer D. sports
( ) 3. A. people B. boys C. women D. girls
( ) 4. A. take B. win C. cost D. spend
( ) 5. A. easy B. hard C. important D. wonderful
( ) 6. A. mistakes B. money C. progress D. rich
( ) 7. A. miss B. lose C. play D. make
( ) 8. A. different B. secret C. mind D. duty
( ) 9. A. bad B. angry C. difficult D. lucky
( ) 10. A. other B. others C. another D. the others
II.阅读理解。
(A)
We are all busy talking about and using the Internet(因特网), but how many of us know the history of the Internet?
Many people are surprised when they find that the Internet was set up in the 1960s. At that time, computers were large and expensive. Computer networks(网络) didn’t work well. If one computer in the network broke down, then the whole network stopped. So a new network system (系统) had to be set up. It should be good enough to be used by many different computers. If part of the network was not working, information(信息) could be sent through another part. In this way computer network system would keep on working all the time.
At first the Internet was only used by the government(政府), but in the early 1970s, universities(大学), hospitals and banks(银行) were allowed(允许) to use it too. However, computers were still very expensive and the Internet was difficult to use. By the start of the 1990s, computers became cheaper and easier to use. Scientists had also developed software(软件) that made “surfing”(浏览) the Internet more convenient(方便).
Today it is easy to get on-line(上网) and it is said that millions of people use the Internet every day. Sending e-mail(电子邮件) is more and more popular among students.
The Internet has now become one of the most important parts of people’s life.
( ) 1. The Internet has a history of more than ___ years.
A. sixty B. ten C. thirty D. twenty
( ) 2. A new network system was set up to ____.
A. make computers cheaper B. make itself keep on working all the time
C. break down the whole network D. make computers large and expensive
( ) 3. At first the Internet was only used by ______.
A. the government B. universities C. hospitals and banks D. schools
( ) 4. ______ made “surfing” the Internet more convenient.
A. Computers B. Scientists C. Software D. Information
( ) 5. Which of the following is true?
A. In the 1960s, computer networks worked well.
B. In the early 1970s, the Internet was easy to use.
C. Sending e-mail is now more popular among students than before.
D. Today it’s still not easy to get on-line.
(B)
Toby went to China for a holiday with his father this summer. Their first destination(目的地) was Beijing. They arrived in Beijing on 8th, August.
According to the travel plan, can you guess what they did in Beijing?
Four days Beijing Tour for $ 280 each
Day 1
(L) Arrive in Beijing. Take a bus to the hotel. Have a city tour to the Summer Palace.
Day 2
(B, L) Full day trip to the Tian’anmen Square, the Palace Museum, and the Temple of Heaven(天坛). See Beijing Opera(京剧) in the evening.
Day 3
(B, L, D) Full day trip to the Great Wall, Ming Tombs and Beihai Park. Enjoy a famous Beijing Roast Duck Banquet(宴会) for dinner.
Day 4
(B, L) Visit Hutongs and Xiushui Street. Take the afternoon flight to the next destination.
(B: Breakfast L: Lunch D: Dinner)
( ) 6. They paid ________ for the Beijing tour.
A. $190 B. $280 C. $470 D. $560
( ) 7.On which day did they see Beijing Opera in the evening?
A. The first day. B. The second day.
C. The third day. D. The fourth day.
( ) 8. How many places of interest did they go to on their third day?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
( ) 9. On the fourth day, they visited ________.
A. Hutongs B. Xiushui Street C. Beihai Park D. A and B
( ) 10. When did they leave Beijing?
A. 10th, August. B. 11th, August. C. 12th, August. D. 13th, August.
I. 1--5 DCADB
6--10 CBCDA
Ⅳ. 1--5 CBACC
6--10 DBCDB
(三)课后复习
1、复习课本P99—100.
2、完成 同步练习与测试 Unit 4 Topic 3 Section D练习
(四)自学问题记录:

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 3 Section C学案

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 3 Section C学案
一. 学习内容
1.了解金字塔。
2.学习长度等量的英语表达。
二、学习要求
1.必会主要生词和短语
ancient, be made up of, weigh, ton, from then on, regard, regard … as …
100,000 one hundred thousand
2.必会主要句型
Talk about symbolic buildings:
(1) The pyramids in Egypt are world-famous.
(2) It is one of the“Seven Wonders”of the ancient world.
(3) Until the 19th century, it was the tallest building on earth.
(4) It took about 100 000 people over 20 years to build it.
(5) Many people believe the Great Pyramid is the oldest and greatest building in the world.
(6) From then on, people regarded the Great Wall as a symbol of the Chinese nation.
4.Go on learning about measurement:
(1) Each side is 230.4 meters long.
(2) It’s 138 meters high.
(3) It is about 4 000 miles long.
三、本节课的学习要点及考点
1.It took about 100000 people over 20 years to build it.
It 是形式主语, 是真正的主语。
这里是句型It takes sb. Some time to do sth. 做某事花费某人多少时间。
It took us three hours to plant the trees.
100000读做: one hundred thousand
2.The building is made up of two million stone.
Be made up of 由… 组成, 由… 构成
The football team is made up of eleven players.
3.Each stone weighs more than two tons.
Weigh 与 way 同音,它的意思是“有….重量” “称…. 重量”。
How much does it weigh?
It weighs ten kilos.
4.The first emperor ,Qin Shihuang, joined the old walls together.
Join v.连接, 结合,联合
Join together 把… 连接起来
The highway joined our town to the city.
Please join these things together.
5.From then on, people regarded the Great Wall as a symbol of the Chinese nation.
From then on 从那时起
类似的短语还有: from now on 从今以后
From then on 常跟一般过去时。
From then on, I began to learn English.
常跟一般将来时。
From now on, she will learn English.
Regrad …as …, 把 …看作…
I regarded Lucy as Lily.
6.Every year many people find great pleasure in visiting the Great Wall.
Find great pleasure in doing sth.
在做某事中获得最大的乐趣。
四、学习过程
(一)课前预习
1.课前预习课本P97—98.
2. .课前预习 同步练习与测试 Unit 4 Topic 3 Section C练习
(二). 提高 拓展的练习
Ⅰ.单项选择。
( ) 1. It ______ me two and a half hours ______ my homework yesterday.
A. took; to do B. takes; to do
C. spent; doing D. cost; to do
( ) 2. Let’s begin with an English song, ______?
A. will you B. won’t you C. don’t we D. shall we
( ) 3. The first emperor, Qin Shihuang, _______ the old walls _______.
A. joined; together B. joined; with
C. join; together D. join; with
( ) 4. The Great Pyramid ________ two million stones.
A. is make of B. is made up of C. is made up D. is made
( ) 5. I spent ______ time writing the novel.
A. a lot B. a lot of C. many D. a lots of
( ) 6. They must be visiting the Great Wall of China, ______?
A. mustn’t they B. must they
C. aren’t they D. are they
( ) 7. There’re few apples in the box, ________?
A. aren’t there B. are there C. isn’t it D. are they
( ) 8. There ________ lots of old city walls in Beijing.
A. use to be B. used to is C. used to be D. /
( ) 9. — The pyramids in Egypt isn’t one of the “seven wonders”, is it?
— ________
A. No, it is. B. No, it isn’t C. Yes, it is. D. Yes, it isn’t.
( ) 10. — How much do you ________?
— 69 kilos. A little lighter than before.
A. weight B. weigh C. heavy D. have weight
Ⅱ.情景交际。
从方框中选出适当的句子补全对话。其中有两项是多余的。
A: Hello!
B: Hello! 11 Who’s that?
A: Good afternoon, Mrs. Green. This is Tom here.. 12
B: Hold on, please. Let me see if he is in his room.
A: All right.
B: 13 Maybe he is playing basketball.
A: Oh! When will he come back?
B: I’m not sure. 14
A: Of course, thank you. We are going to see our maths teacher tomorrow afternoon. We will wait for him at the school gate at 2:00.
B: OK. I’ll tell him when he is back. 15
A: No, thanks. Bye-bye.
A. Is that you, Tony? B. Sorry, he isn’t in. C. Mrs. Green here. D. Anything else?
E. May I speak to Tony? F. May I leave a message? G . Can I take a message for you?
11. ______ 12. ______ 13. ______ 14. ______ 15. ______
Ⅰ. 1-5 ADABB
6-10 CBCCB
Ⅱ. 11-15 CEBGD

(三)课后复习
1、复习课本P97—98.
2、完成 同步练习与测试 Unit 4 Topic 3 Section C练习
(四)自学问题记录:

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 1 Section B学案

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 1 Section B学案
一. 学习内容
1.了解古代建筑。
2.学习表达具体的长宽等。
二、学习要求
1.必会主要生词和短语
wonder, live, treasure, underground, palace, the Summer Palace, west, king
2.必会主要句型
(1) I think Emperor Qin’s Terracotta warriors are one of the greatest wonders of the world.
(2) It is in Egypt. Long ago a king built it as his tomb.
(3) It is in France. It was built for the International Exhibition of Paris in 1889.
(4) It stands in New York. It was a gift from France.
3. Master the usage of Tag Questions:
(1) You visited Emperor Qin’s Terracotta Warriors last week, didn’t you?
(2) The builders used live models, didn’t they?
(3) There are many treasures in Qin Shihuang’s Underground Palace, aren’t there?
4. Talking about Measurement:
(1) The Xi’an City Wall is about 13.7 kilometers long.
(2) It is 12 meters high.
(3) It’s 15-18 meters wide.
三、本节课的学习要点及考点
1.order sb. To do sth. 命令,嘱咐某人做某事。
The doctor ordered her to stay in bed.
2.The builders used live models, didn’t they?
Live 活的,有生命的
Live fish 活鱼
这是一个反意疑问句。英语中,反意疑问句是由陈述句和附在其后的附加疑问句组成。其中附加疑问句是对陈述句所说的事实或观点提出疑问,起证实作用,一般用于证实说话者所说的事实或观点。
注意:
反意疑问句前后两部分谓语应是,“肯定陈述+否定疑问”或“否定陈述+肯定疑问”
简略问句如果是否定式,not应与be,do,will等系动词、助动词、情态动词缩写
简略问句的主语不用名词,应用人称代词
当说话者的目的不在疑问,而是为了加强语气时,用降调
当说话者的目的在疑问,则用升调
陈述部分含“too...to”时,是否定句
1) 陈述部分的主语是I,疑问部分要用 aren't I.
I'm as tall as your sister,aren't I?
(我和你姐姐一样高,对吗?)
2) 陈述部分的谓语是wish,疑问部分要用may +主语。
I wish to have a word with you, may I?
(我希望可以和你说话,可以吗?)
3) 陈述部分用 no, nothing, nobody, never, few, seldom, hardly, rarely, little等否定含义的词时,疑问部分用肯定含义。
The Swede made no answer, did he / she?
Some plants never blown (开花), do they ?
陈述部分有have to +v. (had to + v.),疑问部分常用don't +主语(didn't +主语)。
We have to get there at eight tomorrow, don't we?
4) 陈述部分的谓语是used to 时,疑问部分用didn't +主语或 usedn't +主语。
He used to take pictures there, didn't he? / usedn't he?
5) 陈述部分有had better + v. 疑问句部分用hadn't you?
You'd better read it by yourself, hadn't you?
6) 陈述部分有would rather +v.,疑问部分多用 wouldn't +主语。
He would rather read it ten times than recite it, wouldn't he?
7) 陈述部分有You'd like to +v. 疑问部分用wouldn't +主语。
You'd like to go with me, wouldn't you?
8) 陈述部分有must 的疑问句,疑问部分根据实际情况而定。
He must be a doctor, isn't he?
You must have studied English for three years, haven't you? / didn't you?
He must have finished it yesterday, didn't he?
9) 感叹句中,疑问部分用be +主语。
What colours, aren't they?
What a smell, isn't it?
3.It stands in New York.
Stand 动词,位于,矗立于
His house stands on a hill.
4.Do you know more information about it?
More 更多的,附加的,用于通常放在数词后。
Can you wait for two more hours?
5.The Xi’an City Wall is about 13.7 kiolmeters long.
表计量的句式: 主语+be(is,are) + 表数量的名词 (meter/kilometer/ feet/ 等 ) +表性质的形容词 ( long/ wide/ high/ deep 等) ,表示“某物有多长/ 多宽 / 多深”。
The blackboard is 4 meters long and 2 meters wide.
The tree is 3 meters tall.
四、学习过程
(一)课前预习
1.课前预习课本P95—96.
2. .课前预习 同步练习与测试 Unit 4 Topic 3 Section B练习
(二). 提高 拓展的练习
I.完成下列反意问句。
1.Jane never does her best to study, ____ ____?
2.There are few treasures in the tomb, ____ ____?
3.They didn’t go swimming yesterday, ____ ____?
4. Li Lei isn’t a worker, is he? ____, he is a student.
5.Lucy doesn’t come from London, does she? ____, ____ ____. (否定回答)
1.does she 2.are there 3.did they 4.Yes 5.No, she doesn’t.
II.单项选择。
1.—He didn’t watch TV last night, did he?
--- __________. He was busy doing his homework.
A. Yes, he didn’t. B. No, he did. C. Yes, he did. D. No, he didn’t.
2.Lucy, you didn’t clean the blackboard today, ________?
A. do you B. did you C. will you D. can you
3.The lady couldn’t say a word when she saw the snake, _______?
A. could the lady B. couldn’t the lady C. could she D.couldn’t she
4.Miss Wang will never forget her first visit to Canada, _________?
A. will she B.won’t she C.isn’t she D.wasn’t she
5.Han Mei is 1.68 meters ____.
A.long B.high C. tall D.heavy
1---5 D B C B C
(三)课后复习
1、复习课本P95—96.
2、完成 同步练习与测试 Unit 4 Topic 3 Section B练习
(四)自学问题记录:

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 1 Section B学案

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 1 Section B学案
一. 学习内容
1.了解古代建筑。
2.学习表达具体的长宽等。
二、学习要求
1.必会主要生词和短语
wonder, live, treasure, underground, palace, the Summer Palace, west, king
2.必会主要句型
(1) I think Emperor Qin’s Terracotta warriors are one of the greatest wonders of the world.
(2) It is in Egypt. Long ago a king built it as his tomb.
(3) It is in France. It was built for the International Exhibition of Paris in 1889.
(4) It stands in New York. It was a gift from France.
3. Master the usage of Tag Questions:
(1) You visited Emperor Qin’s Terracotta Warriors last week, didn’t you?
(2) The builders used live models, didn’t they?
(3) There are many treasures in Qin Shihuang’s Underground Palace, aren’t there?
4. Talking about Measurement:
(1) The Xi’an City Wall is about 13.7 kilometers long.
(2) It is 12 meters high.
(3) It’s 15-18 meters wide.
三、本节课的学习要点及考点
1.order sb. To do sth. 命令,嘱咐某人做某事。
The doctor ordered her to stay in bed.
2.The builders used live models, didn’t they?
Live 活的,有生命的
Live fish 活鱼
这是一个反意疑问句。英语中,反意疑问句是由陈述句和附在其后的附加疑问句组成。其中附加疑问句是对陈述句所说的事实或观点提出疑问,起证实作用,一般用于证实说话者所说的事实或观点。
注意:
反意疑问句前后两部分谓语应是,“肯定陈述+否定疑问”或“否定陈述+肯定疑问”
简略问句如果是否定式,not应与be,do,will等系动词、助动词、情态动词缩写
简略问句的主语不用名词,应用人称代词
当说话者的目的不在疑问,而是为了加强语气时,用降调
当说话者的目的在疑问,则用升调
陈述部分含“too...to”时,是否定句
1) 陈述部分的主语是I,疑问部分要用 aren't I.
I'm as tall as your sister,aren't I?
(我和你姐姐一样高,对吗?)
2) 陈述部分的谓语是wish,疑问部分要用may +主语。
I wish to have a word with you, may I?
(我希望可以和你说话,可以吗?)
3) 陈述部分用 no, nothing, nobody, never, few, seldom, hardly, rarely, little等否定含义的词时,疑问部分用肯定含义。
The Swede made no answer, did he / she?
Some plants never blown (开花), do they ?
陈述部分有have to +v. (had to + v.),疑问部分常用don't +主语(didn't +主语)。
We have to get there at eight tomorrow, don't we?
4) 陈述部分的谓语是used to 时,疑问部分用didn't +主语或 usedn't +主语。
He used to take pictures there, didn't he? / usedn't he?
5) 陈述部分有had better + v. 疑问句部分用hadn't you?
You'd better read it by yourself, hadn't you?
6) 陈述部分有would rather +v.,疑问部分多用 wouldn't +主语。
He would rather read it ten times than recite it, wouldn't he?
7) 陈述部分有You'd like to +v. 疑问部分用wouldn't +主语。
You'd like to go with me, wouldn't you?
8) 陈述部分有must 的疑问句,疑问部分根据实际情况而定。
He must be a doctor, isn't he?
You must have studied English for three years, haven't you? / didn't you?
He must have finished it yesterday, didn't he?
9) 感叹句中,疑问部分用be +主语。
What colours, aren't they?
What a smell, isn't it?
3.It stands in New York.
Stand 动词,位于,矗立于
His house stands on a hill.
4.Do you know more information about it?
More 更多的,附加的,用于通常放在数词后。
Can you wait for two more hours?
5.The Xi’an City Wall is about 13.7 kiolmeters long.
表计量的句式: 主语+be(is,are) + 表数量的名词 (meter/kilometer/ feet/ 等 ) +表性质的形容词 ( long/ wide/ high/ deep 等) ,表示“某物有多长/ 多宽 / 多深”。
The blackboard is 4 meters long and 2 meters wide.
The tree is 3 meters tall.
四、学习过程
(一)课前预习
1.课前预习课本P95—96.
2. .课前预习 同步练习与测试 Unit 4 Topic 3 Section B练习
(二). 提高 拓展的练习
I.完成下列反意问句。
1.Jane never does her best to study, ____ ____?
2.There are few treasures in the tomb, ____ ____?
3.They didn’t go swimming yesterday, ____ ____?
4. Li Lei isn’t a worker, is he? ____, he is a student.
5.Lucy doesn’t come from London, does she? ____, ____ ____. (否定回答)
1.does she 2.are there 3.did they 4.Yes 5.No, she doesn’t.
II.单项选择。
1.—He didn’t watch TV last night, did he?
--- __________. He was busy doing his homework.
A. Yes, he didn’t. B. No, he did. C. Yes, he did. D. No, he didn’t.
2.Lucy, you didn’t clean the blackboard today, ________?
A. do you B. did you C. will you D. can you
3.The lady couldn’t say a word when she saw the snake, _______?
A. could the lady B. couldn’t the lady C. could she D.couldn’t she
4.Miss Wang will never forget her first visit to Canada, _________?
A. will she B.won’t she C.isn’t she D.wasn’t she
5.Han Mei is 1.68 meters ____.
A.long B.high C. tall D.heavy
1---5 D B C B C
(三)课后复习
1、复习课本P95—96.
2、完成 同步练习与测试 Unit 4 Topic 3 Section B练习
(四)自学问题记录:

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 3 SectionC 教案

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 3 SectionC 教案
The main activities are 1a and 2a. 本课重点活动是1a和2a。
Ⅰ. Teaching aims and demands 教学目标
1. Learn some useful words and expressions:
ancient, be made up of, weigh, ton, from then on, regard, regard … as …
2. Learn how to read numbers:
100,000 one hundred thousand
3.Talk about symbolic buildings:
(1) The pyramids in Egypt are world-famous.
(2) It is one of the“Seven Wonders”of the ancient world.
(3) Until the 19th century, it was the tallest building on earth.
(4) It took about 100 000 people over 20 years to build it.
(5) Many people believe the Great Pyramid is the oldest and greatest building in the world.
(6) From then on, people regarded the Great Wall as a symbol of the Chinese nation.
4.Go on learning about measurement:
(1) Each side is 230.4 meters long.
(2) It’s 138 meters high.
(3) It is about 4 000 miles long.
Ⅱ. Teaching aids 教具
录音机/多媒体/图片/小黑板
Ⅲ. Five-finger Teaching Plan 五指教学方案
Step 1 Review 第一步 复习(时间:10分钟)
1. (通过对话复习Section B的目标语言。)
T: Would you like to travel to Xi’an?
S1: Yes. I do.
T: Why do you want to travel there?
S1: Because there are Emperor Qin’s Terracotta Warriors.
T: Could you tell me something about it?
S1: Of course. The first emperor, Qin Shihuang, ordered his men to make them. The builders used live models. They are one of the greatest wonders of the world. So they are very valuable.
T: Very good.
(再让几名学生描述一下秦始皇兵马俑。)
2. (通过练习,复习反意疑问句。)
(出示小黑板。)
1. They are old city walls, ?
2. It stands in New York, ?
3. They made the traffic heavier, ?
4. Let’s go and see them, ?
3. (复习并导入数字的读法。)
T: Hi, S2. How many seasons are there in a year?
S2: There are four.
T: How many months are there in a year?
S2: There are twelve.
T: How many days are there in a year?
S2: There are three hundred and sixty-five days or three hundred and sixty-six days.
T: How many people are there in your hometown?
S2: … (说不出)
T: Let me tell you how to say large numbers.
(出示小黑板看例子。)
5,495 five thousand, four hundred and ninety-five
345,123 three hundred and forty-five thousand, one hundred and twenty-three
6,666,666 six million, six hundred and sixty-six thousand, six hundred and sixty-six
(学生归纳数字的读法规则,然后教师补充,)
T: Can you say the following numbers:
(出示小黑板。)
138 2, 560 4, 000 100, 000 365, 204, 708
(核对读法。)
4. (完成1b)
5. (教师通过图片引出新词。)
(教师出示埃及金字塔的图片。)
T: What’s this?
S2: It’s the Great Pyramid.(教师要引导学生说出新单词。)
T: Yes. It’s the Great Pyramid.
(板书)
the Great Pyramid
T: Where is it?
S2: It’s in Egypt.
T: Yes. The Great Pyramid and the Great Wall are both ancient buildings.
(板书)
ancient
T: I am 65 kilos heavy. How about you?
(解释板书内容)
S1:I am 45 kilos heavy.
(板书)
I am 45 kilos heavy = I weigh 45 kilos
1000 kilos = 1 ton
Step 2 Presentation 第二步 呈现(时间:10分钟)
1. (快速阅读1a。)
T: We know the Great Pyramid is one of the greatest wonders in the world. Do you want to know more about it? Please read 1a and fill in the chart below.
(板书)
A Brief Introduction of The Great Pyramid
Who
When
Where
Why
How long
Long
High
(核对答案。)
(小组根据表格内容进行问答。)
For example:
S1:Who built the Great Pyramid?
S2:It’s Khufu.
S1:When did he order his men to build it?
S2:In about 2560 B. C.
S1:Where is it?
S2:It’s in Egypt.
S1:Why did he build it?
S2:As his tomb.
S1:How long did it take to build it?
S2:Over 20 years.
S1:How long is each side?
S2:It’s 230.4 meters long.
S1:How high is it?
S2:It’s 138 meters high.
2. (跟读1a,模仿语音语调,画出关键词句。)
(板书)






Step 3 Consolidation 第三步 巩固(时间:8分钟)
1. (学生自读1a课文,画出重点和难以理解的语句。然后教师解答疑难问题。)
(板书)
1. It takes sb. some time to do sth.= sb. spends some time (in ) doing sth.
It took me half an hour to finish my homework yesterday.
I spent half an hour finishing my homework.
2. be made up of
This band is made up of two boys and two girls.
2. (学生根据黑板上的关键词句复述1a课文,先在小组内复述,然后挑几位学生到前面复述。)
3. (完成1c。)
(1) (小组进行对话练习。)
For example:
S1: Where are the pyramids?
S2: They’re in Egypt.
S1: Which is the largest of the pyramids?
S2: The Great Pyramid.
S1: …
(2) (挑几组学生在全班学生面前表演对话。)
4. (完成1d。)
(核对答案。)
Step 4 Practice 第四步 练习(时间:12分钟)
1. (教师出示长城的图片。)
T: What’s this?
Ss:It’s the Great Wall.
T: Who first joined the Great Wall?
Ss: Qin Shihuang.
T: Right. Qing Shihuang joined the old walls together.
(板书)
join … together
This railway joins Beijing and Jiulong together.
T: What do you think of the Great Wall?
Ss:It’s great / wonderful / a symbol of China.
T: Very good. Now people regard it as a symbol of Chinese nation.
(板书)
regard … as …
I regard you as my friend.
T: Do you want to visit the Great Wall?
Ss:Yes, I do.
T: Let’s go. Please read 2a as fast as you can and fill in the following chart.
(出示小黑板。)
A Brief Introduction of the Great Wall
Long
When
Who
Why
(核对答案。)
2. (听2a录音并跟读,核对语音和语调,画出关键词。)
(板书)
the Great Wall, one of the greatest wonders, around 600 B.C.,
joined … together, regarded … as … , find great pleasure,
are worn out, protect and rebuild
3. (根据关键词复述课文。)
(两分钟后,挑几名学生进行复述。)
4. (完成2b。)
(1)(小组进行问答。)
(2)(挑两组学生在全班学生面前表演。)
Step 5 Project 第五步 综合探究活动(时间:5分钟)
1. 方案A:
(将全班学生分成四组。)
T: Suppose you are visiting one of the greatest wonders in the world. Now please say something about what you see on your trip, such as the history, the features and your feelings about it.
(学生先在组内试讲。)
(开展竞赛,每组各推荐一名选手代表本组演讲。由支持各小组的学生人数来判定每个小组的名次。)
(板书)
Group One Two Three Four
Number
方案B:
(假设你是Jim,给你的朋友Mike写封信,讨论一些名胜古迹。)
(完成3。)
2. Homework:
(课下到网上查找有关埃及金字塔和中国长城的信息,然后在班内报告。)
板书设计:
The builders used live models, didn’t they?
Section C
be made up of Go on learning about measurement:
from then on 1.Each side is 230.4 meters long.
regard…as… 2.It’s 138 meters high.
3.It’s about 4000 miles long.

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 3 SectionB 教案

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 3 SectionB 教案
The main activities are 1a, 3a and 3c. 本课重点活动是1a, 3a和3c。
Ⅰ. Teaching aims and demands 教学目标
1. Learn some words and useful expressions:
wonder, live, treasure, underground, palace, the Summer Palace, west, king
2. Talk about Symbolic buildings:
(1) I think Emperor Qin’s Terracotta warriors are one of the greatest wonders of the world.
(2) It is in Egypt. Long ago a king built it as his tomb.
(3) It is in France. It was built for the International Exhibition of Paris in 1889.
(4) It stands in New York. It was a gift from France.
3. Master the usage of Tag Questions:
(1) You visited Emperor Qin’s Terracotta Warriors last week, didn’t you?
(2) The builders used live models, didn’t they?
(3) There are many treasures in Qin Shihuang’s Underground Palace, aren’t there?
4. Talking about Measurement:
(1) The Xi’an City Wall is about 13.7 kilometers long.
(2) It is 12 meters high.
(3) It’s 15-18 meters wide.
Ⅱ. Teaching aids 教具
录音机/多媒体/小黑板/图片/卷尺
Ⅲ. Five-finger Teaching Plan 五指教学方案


Step 1 Review 第一步 复习(时间:10分钟)
(以对话的形式复习Section A里的目标语言。)
T: We have learned something about Beijing. What did you see there?
S1:I saw some old city walls and many modern buildings and roads.
T: Are there many old city walls in Beijing now?
S1:No, there aren’t.
T: What happened to them?
S1:People pulled lots of them down in the 1960s.
T: Why did people pull them down?
S1:Because people thought them useless and some of them were worn out. They made the traffic heavier and the streets more crowded.
T: Are you for it?
S1:No, I am not.
T: Why are you against it?
S1:Because the old city walls make the city more beautiful. They attract many visitors and we can learn a lot from them about history and people.
(教师示范对话后,让学生分小组练习,两分钟后挑几组学生进行表演。)
T: You performed pretty well. Where else can you find the old city walls?
S2:(学生可能说出许多城市名字,当学生说出西安时,老师可以接下去说以下内容:)
T: Yes, There are also many old city walls in Xi’an. This class we’ll travel to Xi’an and other countries. In Xi’an, which places would you like to visit?
(学生可能用汉语说出一些名胜,当学生说到秦始皇兵马俑时,教师用多媒体或图片出示秦始皇兵马俑。)
T: Do you want to visit them?
Ss:Yes. we do.
T: They are Emperor Qin’s Terracotta Warriors. They are in Qin Shihuang’s Underground Palace. The Underground Palace is also Emperor Qin’s tomb.
(板书)
Emperor Qin’s Terracotta Warriors
under+ground = underground
palace
T: Emperor Qin’s tomb is one of the greatest wonders of the world. The builders used live models to make the warriors, and many people believe there are lots of treasures there.
(继续板书单词并附以图片展示。)
wonder
builder
live model
treasure





T: We know there are not only the old city walls but also Emperor Qin’s Terracotta Warriors in Xi’an. We call all of them places of interest. The places of interest make the city more beautiful. They can also help us learn a lot about history and people. So we should protect them.
(检查上节课学生们做的公园警示牌。)
T: Boys and girls, I want to know your project. Would you like to share with us?
Ss:Yes.
(学生汇报活动结果。)
Step 2 Presentation 第二步 呈现(时间:10分钟)
(听1a录音并回答问题。)
T: We know Xi’an is famous for Emperor Qin’s Terracotta Warriors. Do you want to know
more about them? Now listen to 1a and answer the following questions:
(板书)
(1) Jim visited Emperor Qin’s Terracotta Warriors last week, didn’t he?
(2) Who made the warriors?
(3) The builders used live models, didn’t they?
(4) There aren’t many treasures in Qin Shihuang’s Underground Palace, are there?
(如果学生不太理解,教师可将录音放两遍。)
(核对答案。)
T: Now look at the blackboard again.
(让学生观察句子(1),(3)和(4),鼓励学生总结我们上节课学过的反意疑问句的用法。)
(教师适当讲解,帮助学生整理,然后出示小黑板,操练反意疑问句。)
(1) Jane never does her best to study, ____ ____?
(2) There are few treasures in the tomb, ____ ____?
(3) They didn’t go swimming yesterday, ____ ____?
(4) Li Lei isn’t a worker, is he? ____, he is a student.
(5) Lucy doesn’t come from London, does she? ____, ____ ____. (否定回答)
Step 3 Consolidation 第三步 巩固(时间:10分钟)
1. (学生跟读1a,注意语音和语调。)
(板书)
Emperor Qin’s Terracotta Warriors
live models
treasure
2. (教师讲解完板书让学生分角色朗读对话。)
3. (找几组学生表演对话。完成1a。)
4. (师生对话,完成1b。)
T: Jim visited Emperor Qin’s Terracotta Warriors last week, didn’t he?
S1:Yes, he did.
T: Emperor Qin’s Terracotta Warriors are one of the greatest wonders of the world, aren’t they?
S1:Yes, it is.
T: The first Emperor, Qing Shihuang, ordered his men to make them, didn’t he?
S1:Yes, he did.
T: The builders used live models, didn’t they?
S1:Yes, they did.
T: There aren’t many treasures in Qin Shihuang’s Underground Palace, are there?
S1:Yes, there are. / No, there aren’t.
(教师示范后,让学生分组练习,三分钟后挑几组学生表演。)
5. (听2录音,完成2。)
(1) (让学生先默读2中的句子。)
(2) (学生听两遍录音,写出答案。)
(3) (核对答案。)
Step 4 Practice 第四步 练习(时间:10分钟)
1. (将全班学生分成几个小组,每个小组抽一位学生代表本组发言,然后让这些被抽出来的学生轮流说出一个国家的名字,后面学生不能重复前面说过的国名。哪个组说得多,哪个组获胜。)
T: Let’s play a game. Please say the names of countries you know in turn. The group which names the most countries will be the best group.
T: Group 1, begin.
(教师板书。)
G1:England, Japan, USA, Brazil.
G2: …
(教师总结并补充,表扬优胜组。)
T: Do you want to travel to these countries?
Ss:Yes, we do.
T: I hope your dream will come true.
(教师用多媒体呈现埃及金字塔的图片导入3a)
T: It’s the pyramid.
T: (举着图片问) Where is it?
Ss: It’s in Egypt.
(教师依次呈现自由女神像和艾菲尔铁塔的图片,并做简单的解释。)
T: Eiffel Tower is in France.
T: The Statue of Liberty is in New York.
T: OK, please match the descriptions with the pictures in 3a.
(核对答案,完成3a。)
2. (对话导入3b。)
(教师呈现秦始皇兵马俑图片。)
T: Look at the picture, What are these?
S1:They are Emperor Qin’s Terracotta Warriors.
T: Where are they?
S1:They are in Xi’an.
T: Why are they famous?
S1:They are famous for Qin’s tomb.
(教师示范后,小组进行练习。)
(练习完毕后,教师出示西湖和北京大学的图片让学生仿照刚才的对话进行会话,完成
3b。)
3. (完成3c。)
(教师拿出卷尺给一位学生量身高。)
T: S1 is 1.65 meters tall.
(教师让另一位学生量自己的身高。)
S2: I am 1.60 meters tall.
(教师找两位同学去量教室的长、宽并汇报结果。)
S3 S4:The classroom is 10 meters long and 7 meters wide.
(让学生用卷尺测量自己的身高并用英语说出测量的结果。)
(完成3c中的练习)
Step 5 Project 第五步 综合探究活动(时间:5分钟)
1. (出示颐和园的图片让学生讨论并对它进行描述。然后回答板书问题。)








(板书)
What is it?
Where is it?
Why is it famous?
Do you know more information about it?
2. Homework:
网上查一下紫禁城和乐山大佛的情况,并写一个关于它们的报告。
板书设计:
The builders used live models, didn’t they?
Section B
Emperor Qin’s Terracotta Warriors
Tag Questions:
—You visited Emperor Qin’s Terracotta Warriors, didn’t you? —Yes, I did.
About Measurement:
Underground Palace 1.The Xi’an City Wall is about 13.7 kilometers long.
the Summer Palace 2.It is 12 meters high.
Peking University 3.It is 15-18 meters wide.

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 3 Section A 教案

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 3 Section A 教案
The main activities are 1a and 2a. 本课重点活动是1a和2a。
Ⅰ. Teaching aims and demands 教学目标
1. Learn some useful words and expressions:
remain, pull, pull down, worn out, government
2. Talking about cultural relics:
(1)They are old city walls. They are more than 700 years old.
(2)But there were many before the 1950s.
(3)People pulled lots of them down in the 1960s.
(4)Well, today the government is rebuilding some of the old city walls.
3. Learn the usage of Tag Questions:
(1)—There are many old city walls in Beijing, aren’t there?
—No, there aren’t.
(2)Let’s go and see them, shall we?
Ⅱ. Teaching aids 教具
录音机/幻灯机或多媒体/小黑板
Ⅲ. Five-finger Teaching Plan 五指教学方案
Step 1 Review 第一步 复习(时间:7分钟)
(通过师生对话导入课题。)
T: Hi, S1. Do you like travelling?
S1: Yes, I like it very much.
T: Where have you been?
S1: Mount Tai. (学生说什么地方都可以。)
T: Would you like to travel to Beijing?
S1: Yes, I’d love to.
T: Why would you like to travel to Beijing?
S1: Because there are many places of interest in Beijing.
T: Could you say some places of interest in Beijing?
S1: Yes, the Great wall, the Summer Palace….
(让学生尽可能多地说,其他学生也可补充。)
(教师用多媒体播放北京的古城墙,其中有些古城墙已经破烂不堪。)
T: Look, what are these?
Ss: They are old city walls.
T: Are they very beautiful?
Ss: Yes. Some are very beautiful, but some are not.
T: Right. Some old city walls are worn out.
(板书)
worn out
(教师用多媒体播放工人拆墙的画面。)
T: Some old city walls are worn out. Look, the workers are pulling them down.
(板书)
pull down
(让学生猜测其含义。)
T: There were many old city walls in Beijing before. But now there aren’t many. What happened to them? Now let’s study Topic 3, SectionA.
Step 2 Presentation 第二步 呈现(时间:8分钟)
1. (听1a录音,感知对话的内容。)
T: There used to be lots of old city walls in Beijing, but now there are only a few old city walls. Do you want to know the reason?
Ss:Yes.
T: Now let’s listen to the tape in 1a and find out the answer to this question.
(核对答案)
2. (默读对话,理解短文内容。)
T: From listening, We know only a few old city walls remain now because people pulled lots of them down in the 1960s. Now read the dialog again and answer the following questions:
(板书)
1. How old are the old city walls?
2. There are many old city walls in Beijing, aren’t there?
3. Why did people pull the old city walls down in the 1960s?
4. What is the government doing about the old city walls?
(两分钟后挑几组学生进行问答。)
Step 3 Consolidation 第三步 巩固(时间:15分钟)
1. (跟读1a,模仿语音和语调,并画出关键词句。)
T: Let’s read 1a after the tape. Pay attention to your pronunciation and intonation. And underline the key words.
(板书)
what, more than, remain, happened, pull down, useless, heavier, crowded, worn out, dangerous, rebuilding, great
2. (把学生分成每四人一组表演对话,每人把四个角色分别表演一遍。)
3. (不看课本,根据关键词挑几组学生表演对话。完成1a。)
4. (学生自己完成1b,然后教师核对答案。)
5. (学生观察例句,初步感知反意疑问句。并注意他们的句式结构。)
(板书)
1. There are many old city walls in Beijing, aren’t there?
2. There is an apple on the table, isn’t there?
3. Tom is a high school student, isn’t he?
4. They like English very much, don’t they?
5. Let’s go and see them, shall we?
(教师讲解何为反意疑问句,并帮助学生归纳其结构,然后出示小黑板进行操练。)
1. There are many students in the classroom, ?
2. There is a beautiful bird in the tree, ?
3. Let’s go shopping, ?
4. Jane is singing an English song, ?
5. They are going to have a party tomorrow, ?
6. Tom often goes to school by bike, ?
(核对答案。)
Step 4 Practice 第四步 练习(时间:10分钟)
1. (通过师生对话引入课题。)
T: Were there many old city walls in Beijing before?
S1: Yes, there were.
T: Are there many old city walls in Beijing now?
S1: No, there aren’t.
T: What happened to them?
S1: People pulled them down in the 1960s.
T: What appears there?
S1: Maybe many tall buildings are standing there.
T: What should we do about the old city walls ?
S1: We should protect them.
T: Why do you think so?
S1: Because many people will visit them.
(教师稍停,让其他同学补充。)
2. (教师利用幻灯片或多媒体出示下列图片,学生看图后利用图下面的词语每图写一句话。)
T: Make sentences according to the pictures.

(used to be) (be pulled down) (appear) (do one’s best to …, rebuild)
(学生活动期间,教师在教室里来回走动,及时帮助有困难的学生,然后找四个学生到黑板上写出自己的句子。)
(检查学生的书写情况,并讲评,适当贯穿德育教育。)
Keys:
Picture1: There used to be lots of old city walls in Beijing.
Picture2: Most old city walls were pulled down in the 1960s.
Picture3: Today, many tall buildings and roads appear.
Picture4: We’re doing our best to protect and rebuild the old city walls.
(最后教师总结: This is the change in the old city walls.)
(然后在黑板上板书。)
a change in the old city walls
3. (听2a录音并注意语音语调。)
4. (根据2a图片复述北京古城墙的变化。)
5. (通过小组对话完成2b。教师做示范。)
T: Hi, S1.Do you agree to pull down the old city walls or protect the old city walls?
S1:I agree to protect the old city walls.
T: Why do you think so?
S2:Because they make the city more beautiful. We can learn a lot from them about history and people.
T: What about the others’ ideas? Please talk about it with your classmates.
(讨论两分钟后完成2b。)
6. (完成3。)
Step 5 Project 第五步 综合探究活动(时间:5分钟)
1. 方案A:
(学生小组讨论下列问题,然后给当地的政府机构写一封建议信。)
(1) Are there any places of interest in your hometown?
(2) What is happening to them?
(3) What should we do to protect them?
方案B:
There is a park in your city. The park is very beautiful. It attracts (吸引)many people to visit, so please make a poster to protect the environment in the park. You can do it like this:
NOTICE
(1) You shouldn’t spit in the public place.
(2) You mustn’t pick flowers.(3) …
2. Homework:
(出示小黑板。)
Fill in the blanks. (将下列各句变成反意疑问句。)
(1) Let’s go home, ?
(2) There are many people in the park, ?
(3) My mother was watching TV this time yesterday, ?
(4) Jim runs more quickly than I, ?
板书设计:
The builders used live models, didn’t they?
Section A
Grammar: the usage of Tag Questions:
worn out —There are many old city walls in Beijing, aren’t there?
pull down —No, there aren’t.
Let’s go and see them, shall we?

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 2 Section B学案

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 2 Section B学案
一. 学习内容
1.通过对话和阅读理解学习UFO的知识。
2.继续学习表达确信和确定。
二、学习要求
1.必会主要生词和短语
toward, plate, planet, information, mistake… for…, object, balloon, seem, seem to, call for, wake, wake up, real
2.必会主要句型
(1)I’m quite sure there are UFOs.
(2)I’m not so sure. Even scientists aren’t sure whether there are UFOs.
(3)I’m sure there are no UFOs.
(4)I’m not sure whether/if robots will make humans lose their jobs.
(5)A UFO flew over my head while I was walking toward the bus stop yesterday.
(6)While Jim was sleeping, he saw a UFO flying over his head.

三、本节课的学习要点及考点
1.A UFO flew over my head while I was walking tomard the bus stop yesterday.
Over 和on above 意思相同,在之上 的意思.
但是它们稍有区别:
on表示一个物体在另一物体表面上,即互相接触.
over表示一个物体在凌夷个物体正上方.两者之间垂直关系,但不接触.
above表示一个物体在另一个物体的正上方或斜上方.
2.Even scientists aren’t sure whether there are UFOs.
be﹝not﹞sure whether/if… 表示不肯定是否…,whether/if引导的是宾语从句.
I’m not sure whether they can come or not.
I’m not sure whether /if it will be sunny tomorrow.
Be sure to do sth. 一定会做某事.
He is sure to succeed.
3.People often make some man-made objects such as kiltes or balloons for UFOs.
Mistake v.弄错,误解,错认.
Mistake …for ..把…错当成…
She mistook you for my brother.
Mistake n.错误
She made some mistakes in her exercises.
4.He woke up and saw his mother.
Wake醒来,常与up连用
The noise woke him up.
四、学习过程
(一)课前预习
1.课前预习课本P87—88.
2. .课前预习 同步练习与测试 Unit 4 Topic 2 Section B练习
(二). 提高 拓展的练习
I.用适当的介词填空
1.He saw two policemen coming ________ him.
2.He mistook Lucy _______ Lily.
3.They are ____ danger, and they are calling _____ help.
4.Robots can’t really take the place _____ humans.
5.I’m not sure _____that.
1.towards 2.for 3.in 4.for 5.of 6.of
II.单项选择
1.A lamp hung ______ the table.
A. on B.over C.at D.in
2.I’m not sure ______ he will arrive.
A.whether B.weather C.that D./
3.Yesterday evening, I was watching TV _____ my little brother was doing his homework.
A.but B.after C.while D.whether
4.When he was trying to call _____ help, a policeman cameout.
A.to B. for C.on D.at
1—4 B A C B
(三)课后复习
1、复习课本P87—88.
2、完成 同步练习与测试 Unit 4 Topic 2 Section B练习
(四)自学问题记录:

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 3 SectionD 教案

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 3 SectionD 教案
The main activities are 1, 2 and 5. 本课重点活动是1,2和5。
Ⅰ. Teaching aims and demands 教学目标
1. Review some useful expressions:
pull down, be worn out, join… together, from then on, regard … as …
2. Review the usage of measurement learned in this topic:
(1) The Xi’an City Wall is about 13.7 kilometers long.
(2) It took about 100, 000 people over 20 years to build it.
3. Review the usage of Tag Questions.
4. Talk about cultural relics and symbolic buildings.
Ⅱ. Teaching aids 教具
录音机/幻灯片/图片/数字卡片
Ⅲ. Five-finger Teaching Plan 五指教学方案
Step 1 Review 第一步 复习(时间:15分钟)
1. (通过呈现图片引导学生做free talk.)
(出示长城的图片。)
T: Look at the picture, What’s it?
S1:It’s the Great Wall.
T: Could you tell me something about it?
S1:Certainly. The Great Wall of China is one of the greatest wonders of the world. It’s about 4000 miles long, The ancient Chinese began to build some walls around 600 B.C. People regarded the Great Wall as a symbol of the Chinese nation.
T: Very good. Do you want to visit the Great Wall?
S1:Yes. It’s my dream.
T: I hope your dream will come true.
(教师示范后、学生进行小组练习,两分钟后挑几组学生进行表演。)
(出示埃及金字塔图片。)
T: Hello. S2, what’s this?
S2:It’s the Great Pyramid.
T: Where is it?
S2:It’s in Egypt.
T: Can you say something about it?
S2:Yes. The Pyramids in Egypt are world-famous and the Great Pyramid of Khufu is the largest one among them. It took about 100, 000 people over 20 years to build it. It was built in about 2560 B. C. The building is made up of two million stones. Each stone weighs more than two tons. It has four sides and each side is 230.4 meters long and it’s 138 meters high.
T: Yes, it is very good.
(教师示范后,学生小组练习,两分钟后挑几组学生表演。)
(出示秦始皇兵马俑图片。)
T: Hi, S3. What are these?
S3:They are Emperor Qin’s Terracotta Warriors.
T: Where are they?
S3:They are in Xi’an.
T: They are also one of the greatest wonders of the world, aren’t they?
S3:Yes, they are.
T: Who made them?
S3:The first emperor, Qin Shihuang, ordered his men to make them.
T: Are you interested in them?
S3:Yes, I am.
(教师示范后,学生小组练习,两分钟后挑几组学生表演。)
2. (利用七笔小人的游戏复习数字。规则:教师准备若干张写有多位数字的卡片。如:3,154,260。将学生分为男女两组,每组选7位同学代表本组参加游戏。每位同学依次抽一张卡片并用英语读出卡片上的数字。读对一次,老师就在黑板上为本组画一笔。哪个组的小人先画完,哪个组为获胜组。)
T: Boys and girls, here are many number cards. Each group choose 7 students. Each student chooses one card and then reads the number on it, clear?
Ss: Clear!
T: Go! S4, please.
(S4抽出一张卡片,并读数。)
S4: Two hundred and ten thousand.






开始前 完成后
Step 2 Presentation 第二步 呈现(时间:10分钟)
1. (听录音1.)
T: We just talked about the Great Wall, the Emperor Qin’s Terracotta Warriors and the Great Pyramid. Dave and Miss Wang are talking about cultural relics, too. What are they talking about? Listen to 1 and find out the answer to this question.
S5:The Great Wall, the pyramid, Emperor Qin’s Terracotta Warriors and Eiffel Tower.
(再听一遍录音完成1,并核对答案。)
2. (学生讨论完成2.)
T: Hi! S1, may I ask you some questions?
S1: Sure.
T: How long is the Great Wall?
S1: It’s 4000 miles long.
(板书)
How long is the Great Wall?
It’s 4000 miles long.
T: How many sides does the Great Pyramid have?
S1: It has four sides.
T: How long is each side?
S1: It is 230.4 meters long.
T: How high is it?
S1: It’s 138 meters high.
(板书)
How high is it?
It’s 138 meters high.
(然后教师根据周围物体进行有关计量的问答。)
T: How long is your classroom?
S2:It’s about ten meters long.
T: How high is your classroom?
S2:It’s four meters high.
T: How wide is your classroom?
S2:It’s seven meters wide.
(板书)
How wide is your classroom?
It’s seven meters wide.
(教师示范后,让学生根据板书,小组进行练习。)
T: OK, now let’s make a survey.
(让学生用黑板上的句子进行问答并完成2中的表格)
Length Width Height
the Great Wall
your desk
your pencil-box
your classroom
(学生报告结果。)
Step 3 Consolidation 第三步 巩固(时间:5分钟)
1. (出示幻灯片。就画线部分提问。)
T: Boys and girls, let’s do the exercises.
1. Mr Green is nearly two meters tall.
2. The river near here is five meters wide.
3. Our classroom is ten meters long.
4. Mount Tai is over 1,000 meters high.
(核对答案。)
2. (听录音,完成4。)
(播放4部分的音乐,缓解一下学生的压力,为下一步学习打下基础。)
Step 4 Practice 第四步 练习(时间:10分钟)
1. (听录音3a。听完录音后,让学生总结反意疑问句的构成及其答语。)
T: Boys and girls, listen to 3a in the tape. Pay attention to the tag questions.
2. (出示幻灯片,学生完成练习。)
(按要求进行句型转换) (1-4改成反意疑问句。)
(1) There is going to be an English film in our school, ____ ____?
(2) Everything begins to grow in spring, ____ ____?
(3) Let’s meet at the gate, ____ ____?
(4) She has few friends here, ____ ____?
(5) —They saw Emperor Qin’s Terracotta Warriors last week, didn’t they?
— ____, ____ ____. (做肯定回答。)
(6) —He wasn’t watching TV this time yesterday, was he?
— ____, ____ ____. He was doing his homework.(根据具体情况回答问题。)
(核对答案。)
3. (听录音3b并跟读。)
T: Boys and girls, listen to the tape in 3b and repeat.
4. (出示幻灯片。要求学生用本话题所学的短语完成句子。每空一词。)
T: Boys and girls, please fill in the blanks with the useful expressions of topic three.
(1) My shoes are ____ ____. Could you buy a pair for me, Mum?
(2) I often ____ my pet dog ____ my friend.
(3) This road ____ Jinan and Qingdao ____.
(4) That house is too dangerous. We must _____ it ____.
(5) She never spoke to him again .
(核对答案。)
Step 5 Project 第五步 综合探究活动(时间:5分钟)
1. 方案A:
(将学生分成四组,分别介绍北京古城墙,埃及金字塔,中国长城,西安秦始皇陵兵马俑。)
(假如有一个外国旅游团要到这些地方去旅游,你作为导游,如何向来自外国的客人介绍这些名胜古迹呢?)
(两分钟后,每个小组派一个代表到讲台前表演,看哪一组表演得最好。表扬优胜组。)
方案B:
(将学生分成四组,假设你将有一次魔毯旅行,你可以到全世界任何你想到的地方。画一张所有你想旅行地方的地图,描述旅行途中你所看到的一切事物。)
(完成5。)
2. Homework:
课后搜集其他名胜古迹的信息,下节课给同学们讲。
板书设计:
The builders used live models, didn’t they?
Section D
Review some expressions: Review the usage of Tag Questions:
pull down —The builders used live models, didn’t they?
be worn out —Yes, they did.
join … together —Emperor Qin’s Terracotta Warriors are one of the
greatest wonders of the world, aren’t they?
regard … as … —Yes, they are./ No, they aren’t.

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 2 Section D学案

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 2 Section D学案
一. 学习内容
1.复习有关电脑的知识。
2.复习表达确定和不确定的方法。
3.复习有关UFO,机器人等的知识。
二、学习要求
1. Learn some useful sentences:
(1)What’s the matter with it?
(2)Are you sure you plugged it in?
(3)You’d better ask our computer teacher for help.
2. Review the main sentences and useful expressions in this topic about robots, UFOs and Internet
3. Review Past Continuous Tense:
(1)A UFO flew over my head while I was walking toward the bus stop yesterday.
(2)Last night, while Jim was sleeping, he saw a UFO flying over his head.
4. Review certainty and uncertainty:
(1)I’m quite sure there are UFOs.
(2)I’m not sure whether/if robots will make humans lose their jobs.
三、本节课的学习要点及考点
一. 重点词语
1.take the place of 代替,取代
2.instead of 代替,而不是……
3.mistake…for…把……错当
4.seem to do 好象,似乎
5.call for 要求
6.wake sb. up 将某人叫醒
7.see sb.doing sth. 看见某人正在做某事
8.use sth. for sth./doing sth. 利用某物做某事
9.spend…on… 在……上花费时间或金钱
10.be sure of 确信
11.these days 现在,目前
12.in alphabetical order 按字母表顺序排列
13.look up 查阅
14.pay attention to 注意,专心
15.begin with 以……开始
16.and son on 等等
17.switch on 开(电灯,机器等)
18.ask (sb.)for sth. 向……要……
二.重点句型
1. I’m sure robots can do some work better than humans. 我确信机器人比人能更好地做某些工作。
2. I saw a UFO while I was walking down the street yesterday. 昨天我沿着街道走时,看见了一个不明飞行物。
3. It looked like a plate. 它看上去像一个盘子。
4. Until now,even the scientists are not sure whether there are UFO. 直到现在,甚至科学家也不确信是否有不明飞行物。
5. We can shop without going out of our houses. 我们不出家门就能购物。
6. We can use the Internet for finding a job. 我们可以用网络来找工作。
7. We shouldn’t spend too much time on it.但是我们不应该在因特网上面花费太多的时间。
8. When you look up a word in the dictionary,pay attention to the first letter of the word. 当你在字典里查一个单词的时候,注意这个单词的第一个字母。
三.语法学习
(一.)现在进行时与过去进行时的区别:
1.现在进行时表示现在正在发生或正在做的事情,基本结构be+现在分词。如:
肯定句:The robots are making a car now. 这些机器人正在生产小汽车。
否定句:We are not studying on the Internet. 我们没有在互联网上学习。
疑问句:Is the teacher looking up the word in the dictionary?这个老师正在词典中查这个词吗?
特殊疑问句:Who am I talking to?我在和谁谈话? 
2.过去进行时表示过去某一时间,正在发生或正在做的事情。基本结构was(were)+现在分词。
肯定句:When he came in,I was writing a letter.当他进来时,我在写一封信。
否定句:They weren’t watching TV while she was reading. 她读书时,他们没在看电视。
疑问句:Was the UFO flying to us at 8 last night ?昨晚8点UFO向我们飞来了吗?
特殊疑问句:What were you drinking while we were sleeping?我们睡觉时,你们在喝什么?
进行时态往往用在时间状语从句中,常与when,while等连词搭配。
(二.)be sure结构表示肯定和不肯定。be sure一般用来表示肯定,be not sure(whether/if)表示不肯定。
be sure后面可以跟不定式和宾语从句。跟不定式一般译为“一定……”,跟宾语从句,译为“确信……”。
如:
We are sure to repair the TV well. 我们一定修好这台电视机。
I’m sure you can finish your work. 我确信你能完成你的工作。
Are you sure whether(if)he switched the computer on? 你确信他打开还是没有打开电脑?
四.交际用语:学习用英语谈论现代科技。
Could you tell me something about robots?
Can robots take the place of humans?
Are you sure there are UFOs?
Yes,I’m sure.
No,I’m sure whether/if there are UFOs.
What do you often do on the Internet?


四、学习过程
(一)课前预习
1.课前预习课本P91—92.
2. .课前预习 同步练习与测试 Unit 4 Topic 2 Section D练习
(二). 提高 拓展的练习
Ⅰ. 词汇。
Teresa 刚随父母去澳大利亚,她在给Linda 写信但有几个单词它不会写,请你帮助她。
Dear Linda:
1 (谢谢)you for your nice letter. Lily and I haven’t seen you
for one 2 (年). Both of 3 (我们) want to see you. But Lily is 4 (生病)now.
I’ll go to Sydney by air on 5 (星期天)evening. It’ll get there
at 6 (大约)10:00 on Monday morning. I don’t know where you 7 (居住). Can you come and 8 (接,遇见)me at the station?
It’ll be great to see you 9 (又,再). I’m sure we’ll have a good 10 (时间)together.
Best wishes.
Love,
Teresa
1. 2. 3. 4. 5.
6. 7. 8. 9. 10.
Ⅱ. 完形填空。
When learning new vocabulary, don’t just memorize(记住) a list of words. Instead, try to 1 five sentences using each new word. Then use the new word as often as you can 2 day you learn it. This 3 you will remember new words much longer.
Practicing sounds, you know, is 4 5 —the “th” sound for example. Choose words that begin 6 you are comfortable with them. Let’s try! This, that, them, those, think, thought, through, thin, thick…
Read, read, read—in English, of course! Reading is one of the best ways to increase your vocabulary 7 improve your grammar in a natural and fun way. Be 8 to choose topics(话题)or books you are interested in.
When someone is talking in English, 9 the main point. If you hear a word you don’t understand, ignore(忽略)it and go on listening. If you stop and think about the word, you will 10 everything else the person is saying.
Always remember—Practice makes perfect.
( )1.A. say B. make C. remember D. speak
( )2.A. the first B. the second C. each D. word
( )3.A. day B. time C. way D. word
( )4.A. difficult B. terrible C. funny D. easy
( )5.A. with B. from C. at D. in
( )6.A. when B. after C. until D. since
( )7.A. but B. so C. or D. and
( )8.A. quick B. sure C. important D. necessary
( )9.A. look for B. see C. listen for D. hear
( )10.A. miss B. guess C. get D. catch
Ⅰ. 1. Thank 2. year 3. us 4. ill/ sick 5. Sunday 6. about
7. live 8. meet 9. again 10. time
Ⅱ. 1—5 B C C A A 6—10 C D D D A
(三)课后复习
1、复习课本P91—92.
2、完成 同步练习与测试 Unit 4 Topic 2 Section D练习
(四)自学问题记录:

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 2 Section A学案

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 2 Section A学案
一. 学习内容
1.学习有关机器人的知识。
2.学习be sure 的用法。
二、学习要求
1.必会主要生词和短语
robot, scientist, appear, take the place of, situation, repair, mend
2.必会主要句型
(1)I’m sure robots can do some work faster and better than humans.
. (2)—Are you sure?
—Yes, quite sure
(3)—Do you think you will have a robot in 20 years?
• —Yes, I’m sure. /No, I’m not sure.
• 3. Talking about popular science and modern technology.
三、本节课的学习要点及考点
1.Invent 动词,发明,创造
Inventor 名词,发明家
Invention 名词,发明。
Edison was a great inventor.
He invented many inventions.
2.appear 动词,出现。
Maria appeared before me suddenly.
Disappear 动词,消失。
3.Take the place of …, take one’s place 动词词组。
He took the place of me. = He took my place.
4.instead of 代替,介词词组。
We will go hiking instead of going fishing.
We sometimes eat rice instead of potatoes.
5.be sure of ( that) 主语是人, 主语感到“有把握,确信”。
He is sure of huis success.
I’m sure that he will come .
Be sure to do sth.一定做某事。
6. Be in danger 处于危险之中。
四、学习过程
(一)课前预习
1.课前预习课本P85—86.
2. .课前预习 同步练习与测试 Unit 4 Topic 2 Section A练习
(二). 提高 拓展的练习
I.单项选择
1 I’m ____ there are UFOs.
A much sure B quite sure C very sure D sure of
2 People often ___ some objects _____ a UFO.
A mistake ,as B mistakes ,for C mistake , as D mistake , for
3 We shouldn’t spend ___ it.
A much too time for B too much time in C too much time on D much too time on
4 We ____ visit the Great Wall in the summer vacation .
A are going to B are C should D would
5 If I see him, I ____ give him your message.
A am going to B / C will D shan’t
6 I think you should get a part-time job.
_______.
A Good luck. B I’ve no idea.
C That’s a good idea. D No, I think so.
7 Which would you like, coffee or tea? _____ is OK.
A Both B Any C Either D N one.
8 He planted some trees in ____ front of his building.
A the B a C an D /
9 Jack is sitting in ___ front of the classroom.
A the B a C an D /
10 I used to ___ school when I was young.
A walk B walk to C walk in D walk for
11 He __ very well that day.
A was feel B did felt C wasn’t feeling D feels
答案: 1B 2C 3 C 4A 5C 6 C 7C 8D 9A 10B 11 C
(三)课后复习
1、复习课本P85—86.
2、完成 同步练习与测试 Unit 4 Topic 2 Section A练习
(四)自学问题记录:

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 1 Section D学案

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 1 Section D学案
一. 学习内容
二、学习要求
1.必会主要生词和短语
2.必会主要句型
三、本节课的学习要点及考点
一.重点词语
1. share…with 与……共享
2. play with 玩弄,玩耍
3. in danger 在危险之中
4. feed on 以……为食
5. think about 考虑,思考
6. enjoy nature 享受自然
7. at night 晚上
8. in the daytime 白天
9. summer vacation 暑假
10. thousands of 成千上万
11. in fact 事实上
12. find out 查明,发现
13. in nature 在自然界
二.重点句型
1.Plants are more beautiful than animals. 植物比动物更漂亮。
2.The plants stay green longer there. 那儿的植物能更长时间保持绿色。
3.The rainforests are very important to us. (热带)雨林对我们很重要。
4.Water is necessary for all plants.It is the most important thing to all living things,we must save every drop of water. 水对所有植物是必需的。它对所有生物都重要,我们必须节约每一滴水。
5.Isn’t it interesting? 是不是很有趣呀?
6.It is one of the most dangerous fish in the world. 它是世界上最危险的鱼之一。
7.It is so strange! 太奇怪了!
三.语法学习
(一.)形容词的比较级和最高级的构成
1. 规则变化:
(1.)一般在词尾加—er或—est.如:fresh—fresher—freshest.
(2.)以字母e结尾的形容词,加r或st,如:late—later—latest.
(3.)以重读闭音节结尾的词,词尾只有一个辅音字母时,应双写这一辅音字母,再加er或est.如:big—bigger—biggest.
(4.)以辅音字母+y结尾的双音节词,先改y为i,再加er 或est.如:happy—happier—happiest.
(5.)部分双音节词和多音节词前面加more或most构成比较级或最高级。如:careful—more careful—most careful,beautiful—more beautiful—most beautiful.
2.不规则变化:
good/well—better—best,little—less—least,many/much—more—most,bad/ill—worse—worst,far—farther/further—farthest/furthest.
(二.)形容词的比较级和最高级的用法
1. 比较级A<B或A>B,经常与than搭配,或给出比较的二个内容。可用much和a little修饰.
2. 三者或三者以上比较用最高级,一般给出比较范围.如:of(in)+…。
(1)例句:①I’m happier than you. 我比你更快乐。
②Plants are much more beautiful than animals. 植物比动物漂亮的多。  
(2)例句:①The boy is the tallest in my class. 这个男孩是我们班最高的。
②Lesson Two is the most important of all. 第二课是所有中最重要的。 
四.交际用语:学习如何用英语描述和谈论我们生存的自然环境
Do you like plants or animals?
What are you thinking about?
Why do you think so?
What kind of wild animal is the most dangerous,the tiger,the snake or the bear?
Why must we save every drop of water? 
四、学习过程
(一)课前预习
1.课前预习课本P83—84.
2. .课前预习 同步练习与测试 Unit 4 Topic 1 Section D练习
(二). 提高 拓展的练习
Ⅰ. 词汇,根据汉语和句意完成单词。
1. Do you like plants or (动物)?
2. They are (美丽)like flowers.
3. Plants and animals are (重要)for us.
4. We (分享)the world with plants and animals.
5. In spring, it returns to the (新鲜的)water stream to lay eggs.
6. Paul is very k . He likes to help other people.
7. Baseball is a p sport in the USA.
8. First, you need to cut two p of bread.
9. Christmas is a f on December 25th.
10. Animals are our friends. They give us j .
Ⅱ. 单项选择。
( )1. Would you please some salad me?
A. to buy, for B. buy, for
C. buy; of D. buying, to
( )2. Our English teacher enjoys basketball.
A. play B. to play
C. playing D. played
( )3. I a famous basketball player last week.
A. met B. won C. watched D. had
( )4. My school is far the bus station.
A. along B. away C. from D. close to
( )5. It’s late now. it’s to take a bus.
A. best B. easy C. hot D. better
( )6. I like doing the dishes because it’s .
A. boring B. interesting C. exciting D. difficult
( )7. —Could I please use your computer?
— . I’m going to work on it.
A. Sure B. Yes C. Sorry D. OK
( )8.—Do you like to make your bed?
— .
A. No, not really B. No, I can’t
C. Yes, I can D. Yes, I like
( )9. Can you help me my English?
A. to B. for C. in D. with
( )10. My parents and I vacation tomorrow.
A. am going to B. are going on
C. am going to D. are going to
Ⅲ. 改错。
1. Will you please to drive me home?

2. My boyfriend would like to take me out a show tonight.

3. I will have my tooth take out.

4. Could I borrow you phone?

5. There are not class today.

6. I always help my mom do the dish.

7. I usually clean my room two times a week.

8. It’s your turn to take the dog for walk.

9. The cat is feeding fish in the room.

10. I have some favors ask you.

Ⅳ. 完形填空。
Swimming is very popular in summer. People like swimming in summer because water makes them 1 cool. If you like swimming but swim in a 2 place, it may not be safe. These years, more than ten people 3 while they were enjoying themselves in the water and 4 of them were students. But some people are 5 not careful in swimming. They often think they swim so 6 that nothing can happen to them in water. Summer is here again. If you go swimming in summer, don’t forget 7 better swimmers have died in water. They died because they were not careful, not because they 8 swim. So don’t get into water when you alone. 9 there is a “No Swimming” sign, don’t get into water, 10 . If you remember these, swimming will be safer.
( )1.A. felt B. feel C. feeling D. to feel
( )2.A. difficult B. small C. big D. unfifly
( )3.A. difficult B. die C. have died D. will die
( )4.A. much B. most C. lot D. more
( )5.A. yet B. already C. still D. even
( )6.A. fast B. often C. well D. hard
( )7.A. what B. that C. which D. who
( )8.A. couldn’t B. wouldn’t C. needn’t D. mustn’t
( )9.A. Because B. Though C. Whether D. If
( )10.A. either B. nor C. also D. too
Ⅴ. 补充对话。
Man: 1
Linda: I’m going to be a teacher who works with little children.
Man: 2
Linda: I’m going to work harder in school this year. I’m going to study and get good grades. I’m going to get a part time job.
Man: 3
Linda: I want to put some money in the bank. 4
Man: What kind of job do you want?
Linda: 5
Man: That sounds great!
A. Why are you going to get a part-time job?
B. Linda, what are you going to be when you now up?
C. I want to work with computers.
D. How are you going to do that?
E. I will need the money for college.
参考答案:
Ⅰ. 1. animals 2. beautiful 3. important 4. share 5. fresh
6. kind 7. popular 8. pieces 9. festival 10. joy
Ⅱ. 1—5 B C A C D 6—10 B C A D B
Ⅲ. 1. to 删去 2. out 后加 watching 3. take - - taken 4. borrow- - lend 5. class - - classes 6. dish - - dishes 7. two times - - twice 8. for 后面加a 9. feeding - - eating 10. ask 之前加 to
Ⅳ. 1—5 B D C B C 6—10 C B A D A
Ⅴ. 1—5 B D A E C


(三)课后复习
1、复习课本P83—84.
2、完成 同步练习与测试 Unit 4 Topic 1 Section D练习
(四)自学问题记录:

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 1 Section B学案

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 1 Section B学案
一. 学习内容
1.谈论常见动物和植物。
2.进一步学习比较级。
二、学习要求
1.必会主要生词和短语
above, joy, rose, snake, fox, feed, feed on
2.必会主要句型
(1) I think animals are more interesting.
(2) I like plants better. I think roses are the most beautiful of all the flowers.
(3) I like cats best, because they are more lovely than other animals.
(4) Which kind of animal / plant do you like better, …or…?
(5) Which kind of animal / plant do you like best, …, …or…?
(6) Because they are the most interesting.
3. Talk about nature. Describe animals and plants:
(1) Which do you like, plants or animals?
(2) I like animals. I keep a pet dog.
(3) I like birds. They are beautiful like flowers, and they can sing to us, too.
(4) Plants and animals are important to us.
三、本节课的学习要点及考点
1. talk with 和某人交谈
play with 和..玩耍
2.I keep a pet dog. 我养了一只宠物狗。 keep在这里是饲养的意思。
They keep a lot of hens.
Keep sb.sth +adj.使某人/某物处于某种状态.
We must keep our classroomclean and tidy.
3. Which do you like better, … or …?
I like … better.
4. I think animals are more interesting.
more interesting是interesting比较级
多音节词的比较级前加more, 最高级前加most
5.They give us joy. Food gives us energy.
6. I think roses are the most beautiful of all the flowers.
7. I like cats best, because they are more lovely than other animals.
8.We share the world with them. 我们与它们共同拥有(分享)这个世界。
Share分享,分担
Share with 同某人共用/分享
9.Insects feed on plants.
昆虫以植物为食.
feed on以…为食
Cowls feed on mice and other small animals.
Feed 喂养
Have you fed the cat yet?
10.If there are no plants or insects .., what will our world be like?
如果没有植物和昆虫,我们的世界将会怎样?
No= not any
She has no friends.= She doesn’t have qany friends.
四、学习过程
(一)课前预习
1.课前预习课本P79—80.
2. .课前预习 同步练习与测试Unit 4 Topic 1 Section B练习
(二). 提高 拓展的练习
I.根据首字母提示写出单词。
1.Look!The kites are flying in the blue s_______. They are so high.
2.I grew up in the countryside. I enjoyed the beautiful n_______ all the time.
3.My grandmother keeps many g_____ on the farm.Their eggs are big.
4.Milk is from c_________.
5.He jumped with j__________ and shouted” That’s great!”.
1.sky 2.nature 3.geese 4.cows 5.joy
II.单项选择
1 Animals are_____ interesting.
A much B more C many D least
2 Many people keep animals ___ pets.
A as B for C like D to be
3 In spring, it returns to the fresh water steam to ___(生) eggs.
A lie B lied C lay D laying
4The butterfly is losing ____ home.
A it B it’s C its D itself
5 Insects feed______ plants..
A at B to C for D on
6 There is less ___ ,too.
A noisily B noisy C noises D noise
7 Please _____ one of your new photos tomorrow.
A take B bring C carry D get
8 When I was walking in the street, I saw a plane ___ over my head.
A flies B flying C flew D to fly
答案:1---4 B A C C 5—8 D D B B
(三)课后复习
1、复习课本P79—80.
2、完成 同步练习与测试 Unit 4 Topic 1 Section B练习
(四)自学问题记录:
二. 学习内容
1.阅读一篇对雨林的介绍性短文。
2.继续学习比较级和最高级。
二、学习要求
1.必会主要生词和短语
cover, surface, meter, dark, forest, control, wood, rubber, protect
fact, in fact, make up, large, lake, sea, ocean, drop, in danger
thousands and thousands of be very important to
be necessary for… can’t live without…
save every drop of water
2.必会主要句型
(1)The plants in the forests help to make the air fresher.
(2)But now rainforests are becoming smaller and smaller.
(3)Water makes up the largest part of the human body.
3.Describe nature resource and realize the importance of environment protection:
(1)They also help to control the weather.
(2)The rainforests give us wood, rubber, fruit, medicine and so on.
(3)It is important to all living things.
三、本节课的学习要点及考点
1.Rainforests cover 6% of the earth’s surface.
热带雨林覆盖地球表面的百分之六.
百分数的读法:先读基数词,再读百分号%﹝percent﹞6%读作: six percent
cover覆盖
Water covers most parts of the earth.
2.Thousands and thousands of animals live in rainforests.千千万万的动物生活在热带雨林.
当hundred,thousand,million,billion等表示不确定的数目,表示一个大概的数量,常用复数形式,后面跟介词of ,意思为,数以百计的,成千上万的,数百万计的,几十亿的.
当这些词与具体数字连用时不用复数形式.
Five hundred,six thousand.
3.Many of them live in the trees over 30 meters from the ground.
Over = more than 多于,超过的意思.
More than/Over 100 students are planting trees.
Less than 少于,不超过
They lived in Shanghai less than a year.
4.In fact,water makes up the largest part of the guman body.
Make up 形成,组成,构成.
Girl students make up only 40% of all the students.
5.We must save every drop of water.
Drop 名词,滴
A drop of water
还可以当动词,掉下,放弃
A bottle dropped onto the floor
四、学习过程
(一)课前预习
1.课前预习课本P81—82.
2. .课前预习 同步练习与测试 Unit 4 Topic 1 Section C练习
(二). 提高 拓展的练习
I.用所给动词的适当形式填空
1 Yesterday I ____ ( feed) the chickens.
2 I ____ (feel ) much better after I took the medicine.
3 She said she ____ ( visit ) her old school the next day.
4 My parents often tell me ____ ( not spend ) too much time watching TV.
5 Mr. Greens ____ ( have supper ) suddenly someone knocked at the door.
6 Neither of the twins ___ ( be ) good at sports.
7 If you ___ ( not know ) the word, you should ___ (look ) it up in the dictionary.
8 We must stop them from ____ ( throw ) litter into the river.
9 What ___ you ____ ( do ) from eight to ten yesterday morning ?
10 ____ ( not make ) so much noise. Dad ___ ( sleep ) in the next room.
II.句型转换
1 He was sleeping when the UFO arrived. (画线提问)
———————————————————————
2 while the girl was doing her homework when her father called her up. (同意义句转换)
——————————————————
3 He read a story-book last night. (改为过去进行时)

4 The boy was shopping . The boy saw the “alien” get out.(合并为一个复合句)

5 Many of them live in the trees, over 30 meters from the ground . (画线提问 )

6 Sometimes it’s cold in a rainforest. ( 用how often 提问)
答案: 1 fed 2 felt 3 would visit 4 not to spend 5 was giving 6 is 7don;t know 8 throwing 9were doing 10 Don’t make , is sleeping
句型转换 1 What was he doing when the UFO arrived?
2 While the girl was doing her homework, her father called her up.
3 He was reading a story-book at this time last night.
4 The boy was shopping when he saw the “alien” get out.
5 How far do many of them live in the trees from the ground?
6 How often is it cold in a rainforest?

(三)课后复习
1、复习课本P81—82.
2、完成 同步练习与测试 Unit 4 Topic 1Section C练习
(四)自学问题记录:

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 1 Section B学案

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 1 Section B学案
一. 学习内容
1.谈论常见动物和植物。
2.进一步学习比较级。
二、学习要求
1.必会主要生词和短语
above, joy, rose, snake, fox, feed, feed on
2.必会主要句型
(1) I think animals are more interesting.
(2) I like plants better. I think roses are the most beautiful of all the flowers.
(3) I like cats best, because they are more lovely than other animals.
(4) Which kind of animal / plant do you like better, …or…?
(5) Which kind of animal / plant do you like best, …, …or…?
(6) Because they are the most interesting.
3. Talk about nature. Describe animals and plants:
(1) Which do you like, plants or animals?
(2) I like animals. I keep a pet dog.
(3) I like birds. They are beautiful like flowers, and they can sing to us, too.
(4) Plants and animals are important to us.
三、本节课的学习要点及考点
1. talk with 和某人交谈
play with 和..玩耍
2.I keep a pet dog. 我养了一只宠物狗。 keep在这里是饲养的意思。
They keep a lot of hens.
Keep sb.sth +adj.使某人/某物处于某种状态.
We must keep our classroomclean and tidy.
3. Which do you like better, … or …?
I like … better.
4. I think animals are more interesting.
more interesting是interesting比较级
多音节词的比较级前加more, 最高级前加most
5.They give us joy. Food gives us energy.
6. I think roses are the most beautiful of all the flowers.
7. I like cats best, because they are more lovely than other animals.
8.We share the world with them. 我们与它们共同拥有(分享)这个世界。
Share分享,分担
Share with 同某人共用/分享
9.Insects feed on plants.
昆虫以植物为食.
feed on以…为食
Cowls feed on mice and other small animals.
Feed 喂养
Have you fed the cat yet?
10.If there are no plants or insects .., what will our world be like?
如果没有植物和昆虫,我们的世界将会怎样?
No= not any
She has no friends.= She doesn’t have qany friends.
四、学习过程
(一)课前预习
1.课前预习课本P79—80.
2. .课前预习 同步练习与测试Unit 4 Topic 1 Section B练习
(二). 提高 拓展的练习
I.根据首字母提示写出单词。
1.Look!The kites are flying in the blue s_______. They are so high.
2.I grew up in the countryside. I enjoyed the beautiful n_______ all the time.
3.My grandmother keeps many g_____ on the farm.Their eggs are big.
4.Milk is from c_________.
5.He jumped with j__________ and shouted” That’s great!”.
1.sky 2.nature 3.geese 4.cows 5.joy
II.单项选择
1 Animals are_____ interesting.
A much B more C many D least
2 Many people keep animals ___ pets.
A as B for C like D to be
3 In spring, it returns to the fresh water steam to ___(生) eggs.
A lie B lied C lay D laying
4The butterfly is losing ____ home.
A it B it’s C its D itself
5 Insects feed______ plants..
A at B to C for D on
6 There is less ___ ,too.
A noisily B noisy C noises D noise
7 Please _____ one of your new photos tomorrow.
A take B bring C carry D get
8 When I was walking in the street, I saw a plane ___ over my head.
A flies B flying C flew D to fly
答案:1---4 B A C C 5—8 D D B B
(三)课后复习
1、复习课本P79—80.
2、完成 同步练习与测试 Unit 4 Topic 1 Section B练习
(四)自学问题记录:

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 1 Section A学案

仁爱版8年级上 Unit 4 Topic 1 Section A学案
一. 学习内容
1.谈论农村生活。
2.学习比较级。
二、学习要求
1.必会主要生词和短语
think about, sky, clear, nature, grandma, thin, cow, sheep, goose, rabbit
2.必会主要句型
(1)The air is fresher…
(2)Chickens are much/a little smaller than cows.
(3)Mice are the smallest of them.
(4)Michael thinks dogs are much more clever than cats.
3. Learn the comparative and superlative degrees of adjectives.
strong stronger strongest
三、本节课的学习要点及考点
1.What are you thinking about?
你在想什么?
Think about 考虑,思考.与think of同意义
People without a job try not to think of/about the future.
Think of 还可以做想起, 想到,认为.
She often thinks of her friend,Jane.
Think over 仔细考虑,思考.
Let me think over the difficult problem.
2.In the countryside, the air is fresher, the sky is bluer,and there are also greener trees and clearer rivers.
fresher,bluer, clearer 都是比较级,用于两者之间的比较.
3.The hens are much smaller than the cows.
母鸡比奶牛小得多.
Smaller than 比…更小
Than,比的意思.
He is earlier than you.
4.The mice are the smallest of them. 老鼠在他们中是最小的.
The smallest of 在…中最小.是形容词最高级的用法.
用于三者以上的比较.常用the + 最高级+ in/of/among ,意思为某人/某物在某范围内最……
She is the best student in our class.
He is the tallest of all the boys.
四、学习过程
(一)课前预习
1.课前预习课本P77—78.
2. .课前预习 同步练习与测试 Unit 4 Topic 4 Section A练习
(二). 提高 拓展的练习
I.用所给词的适当形式填空。
1.My house is _____ ﹝ big ﹞ of all the houses.
2.In this area,there is ______ ﹝ little ﹞ rain.
3.There are _____ ﹝ few ﹞ books in our library than those in your library.
4.Winter is the ____ ﹝ cold ﹞ of the four seasons.
5.Is this box ______ ﹝ heavy ﹞ than that one?
1. biggest
2. little
3. fewer
4. coldest
5. heavier
II.单项选择
1.Which do you like ______ , milk or orange?
---Milk.
A.Best B.better C.good D.well
2.Who is _______ student in your class?
Fang Jun is.
A.Cute B.cuter C.cutest D.the cutest
3.My hair is longer than _________.
A. You B.your C.yours D.younself
4.Li Lei is __________ short thanLi Ping.
A. A few B.much C.very D.many
1---4 B D C B
(三)课后复习
1、复习课本P77—78.
2、完成 同步练习与测试 Unit 4 Topic 4 Section A练习
(四)自学问题记录:

Topic 3 Section A

Topic 3 Section A
The main activities are 1a and 2a. 本课重点活动是1a和2a。
Ⅰ. Teaching aims and demands 教学目标
1. Learn some useful words and expressions:
remain, pull, pull down, be worn out, government, modern
2. Talking about cultural relics and learn some history of China:
(1)But there were many before the 1950s.
(2)People pulled lots of them down in the 1960s.
(3)People thought them useless.
(4)They made the traffic heavier and the streets more crowded.
(5)There used to be lots of old city walls in Beijing.
(6)There are many old city walls in Beijing, aren’t there?
3. Learn the usage of Tag Questions:
There are many old city walls in Beijing, aren’t there?
Yes, there are. / No, there aren’t.
Ⅱ. Teaching aids 教具
教学挂图/录音机/小黑板
Ⅲ. Five-finger Teaching Plan 五指教学方案
Step 1 Review 第一步 复习(时间:10分钟)
(师生相互问候。)
T:Good morning, boys and girls.
Ss:Good morning. Mr./Mrs. …
T:Sit down, please.
Ss:Thank you.
T:China is an old country with long history. There are too many places of interest in China. Have you ever been to any of them? If you have, please tell us where you have been to.
(教师巡视教室,鼓励学生发言,如果学生理解上有困难可用中文进行简单提示。)
T: Beijing is the capital of our country. There are many interesting places, such as Forbidden City, The Summer Palace, the Great Wall, Tian’an men Square and so on, especially there are many old city walls.
(展示图片:老北京的古城墙。)
T:Look, how beautiful the old city walls are!
Ss:Yes.
T:But now some of them disappear.
Ss:Why?
(教师展示图片。)
T:Because some of them are worn out. People pulled them down in the 1960s.
Ss:Why not build them again?
(教师展示图片。)
T: Because they made the traffic heavier and the streets more crowded, people thought them useless and very dangerous.
Ss:Oh, what a pity!
T:Yes, we should do our best to protect and rebuild the old city walls, because they make the city more beautiful and we can learn a lot about the history and the people from them.
(教师边讲解,边导入新课,并且在黑板上板书生词。)
pull down, remain, rebuild, be worn out
T:There used to be lots of old city walls in Beijing, but now only a few remain.
What happened?
(过渡到新课。)
Step 2 Presentation 第二步 呈现(时间:15分钟)
(听磁带,回答下列问题。)
(1)Are there many old city walls in Beijing?
(2)Why did people pull lots of them down?
(让学生听两遍,可以满足大多数学生的学习欲望,同时激发他们的学习兴趣。)
T:Now, let’s listen again, then check the answers.
(教师在学生听的过程中,将关键词写在黑板上,为下一步学生表演对话打下基础。)
remain, many, pull down, useless, heavy, crowded, dangerous, rebuild
(学生就1a内容向教师提问自己的难点,教师为学生解答。)
For example:
There used to be lots of old city walls in Beijing.
(出示图片,两张图片进行比较。)
T:There used to be many houses here.
Now there aren’t any.
My father used to be a worker.
But now he is a businessman.
(说完让学生仿照例句造句。)
T:Make a sentence according to the example on the blackboard.
For example:
(1)—There are many old city walls in Beijing, aren’t there?
—No, there aren’t.
(2)—There is little water in the bottle, is there?
—Yes, there is.
(3)—There aren’t many cars in the countryside, are there?
—No, there aren’t.
(引导学生观察反意疑问句的结构有两种形式:一种是前肯后否,另一种是前否后肯,它的回答方式和一般疑问句一样,用Yes或No来回答,并且前后必须保持一致。)
For example:
—She is a student, isn’t she?
—Yes, she is. / No, she isn’t.
T: Now, look at the small blackboard. Fill in the blanks.
(教师出示小黑板,学生完成反意疑问句。)
(1)She isn’t coming back today, ?
(2)You never got up early before, ?
(3)There is nothing in the box, ?
(4)You can help him, ?
(5)There used to be lots of old city walls in Beijing, ?
Ask someone to do it, then check the answers.
(请几位学生到讲台前完成这几道题目,然后教师讲解并核对学生的答案。)
Step 3 Consolidation 第三步 巩固(时间:5分钟)
1. (教师放录音1a,示范,让学生跟读,试着标出重读与语调。)
T:Listen and follow the tape, draw “up and down” with your pencil.
2. (教师让学生擦去所标的重读与语调,先自读后跟读,逐句核对语音语调。)
T:Clean the marks and check your pronunciation sentence by sentence.
3. (教师把学生分成四组表演对话内容,表演时不看课本,只看黑板上的关键词。不要照搬文中原句,用自己的语言来表达,突出交际性。)
T:Work in groups, close your books, look at the blackboard and act the dialog out.
Step 4 Practice 第四步 练习 (时间:10分钟)
1. Work alone and do 1b by yourselves.
(学生独立完成1b的任务。)
T:Good job! Now, please do 1b by yourselves.
(大约一分钟后。)
T:OK, stop, boys and girls. Let’s check the answers.
many, a few, made, heavier, more crowded, worn out, dangerous, them, some of
2. Look at the blackboard again.
(教师出示课本Page 94,2a的图片,让学生看图,并利用图下所提供的词造句。)
Make sentences according to the pictures.

(used to be) (be pulled down) (appear) (do one’s best to …, rebuild)
(学生活动期间,教师在教室里来回走动,及时帮助有困难的学生,然后找四个同学到黑板上写出自己的句子。)
T:Well done.
(检查学生的学习情况,并进行讲评,适当贯穿德育教育。)
Keys:
Picture 1: There used to be lots of old city walls in Beijing.
Picture 2: Most old city walls were pulled down in the 1960s.
Picture 3: Today, more modern buildings and roads appear.
Picture 4: We’re doing our best to protect and rebuild the old city walls.
(教师适当讲解。)
In the 1960s 读作:in the nineteen sixties 在二十世纪六十年代
For example:
in the 1980s 读作:…表示:……
Ask students to read and write.
3. Work alone and do 2b by yourself.
(学生独立完成2b的任务。)
Before it, read 2a together.
(在这之前,大家齐读2a。)
T:Well done, please do 2b by yourself.
(大约二分钟后。)
T:OK, stop, boys and girls. Let’s check the answers.
T:Make a dialog in pairs according to 2b.
(学生如果有困难,可以给予适当的提示。)
(让学生起来表演。)
T:Very good! (表扬学生,激励学生,让学生感到学习的快乐。)
Step 5 Project 第五步 综合探究活动(时间:5分钟)
1. 做一项调查并填表。
For or against Reasons
Pull down the old city walls
Protect the old city walls
(首先,让学生去做一个调查,完成上表。)
(教师鼓励学生说实话,正视自己所犯错误,做诚实的孩子,培养学生正确的人生观和价值观。)
(根据所做的调查,在小组内进行讨论并整理,挑选一个同学发言。)
2. 方案A:
There are many places of interest in our hometown. Discuss in groups about what we should do to protect our cultural relics. Then write a letter to the leader of the local government.
You can begin like this:
Dear Mr. …,
There are many places of interest in our hometown. They make our hometown more beautiful. But now …
Yours,
Mike
方案B:
There is a park in your city. The park is very beautiful. It attracts many people to visit it. So please make a poster to protect the flowers and grass in the park. You can do it like this:
NOTICE
(1)You shouldn’t spit in the public place.
(2)…
The students can choose either one to finish it.
3. Homework:
Fill in the blanks. 将下列各句变成反意疑问句。
(1)Everything begins to grow, ?
(2)Let’s go home, ?
(3)Open the door, ?
(4)She isn’t doing her homework, ?
(5)She runs more quickly than I, ?
(6)There are few vegetables in the fridge, ? We will buy some more.
Section B
The main activities are 1a and 3a. 本课重点活动是1a和3a。
Ⅰ. Teaching aims and demands 教学目标
1. Learn some words and useful expressions:
wonder, live, treasure, underground, palace, the Summer Palace, west, king
2. Talk about the places of interest:
(1) —You visited Emperor Qin’s Terra Cotta Warriors last week, didn’t you?
—Yes, I did.
(2) —The builders used live models, didn’t they?
—Yes, they did.
(3) —There aren’t any treasures in Qin Shi Huang’s Underground Palace, are there?
—Yes, there are. / No, there aren’t.
(4) —Emperor Qin’s Terra Cotta Warriors are one of the greatest wonders of the world, aren’t they?
—Yes, they are. / No, they aren’t.
3. Master the usage of Tag Questions:
(1) —Jim, you visited Emperor Qin’s Terra Cotta Warriors last week, didn’t you?
—Yes, I did.
(2) —The builders used live models, didn’t they?
—Yes, they did.
(3) —There aren’t any treasures in Qin Shi Huang’s Underground Palace, are there?
—Yes, there are. / No, there aren’t.
Ⅱ. Teaching aids 教具
教学挂图/录音机/小黑板
Ⅲ. Five-finger Teaching Plan 五指教学方案
Step 1 Review 第一步 复习(时间:15分钟)
(将全班学生分成四个小组,每个小组抽一位学生轮流说出一个国家的名字,后面学生不能重复前面说过的国名。)
T:Let’s play a game. Please say the names of countries you know. The group which uses the shortest time is the best group.
T:Group 1, begin.
S1:England.
S2:France.
S3:…
Group 1 2 3 4
Time
(以上是一个评价表,在Time的一栏里分别记录各小组的用时,既便于评价,也对学生起到激励作用。)
T:Did you travel to these countries?
S4:…
T: Oh. I think you will. Did you visit any places of interest in China?
S4:Yes.
T:Where are they?
S4:…
(给予学生充分的拓展思维空间。)
T:Did you have a trip to Beijing?
S5:…
T:Beijing is very beautiful. It’s the capital of our country. There are many places of interest here, such as the old city walls, the Great Wall, the Forbidden City, the Summer Palace, the Ming Tombs and so on. The last class we learned something about the old city walls of Beijing. Can you describe it? Who wants to have a try?
(教师作适当中文提示,以帮助那些有困难的学生能明白教师的指令。)
T:You, please.
They can begin like this:
There used to be lots of old city walls in Beijing, but only a few remain now, people pulled lots of them down in the 1960s. Today, many modern buildings and roads appear. But the old city walls can make the city more beautiful and help us learn a lot about history. So we should do our best to protect and rebuild the old city walls.
T:Well done.
(给予学生以鼓励,适当时候可以给学生提示。)
T:You described very well. Now can you tell me any other city in our country in which we have the old city walls?
S:…
(学生猜测,或讨论得出结果。)
T:Yes, in Xi’an. Do you know there is an Underground Palace in Xi’an?
(呈现生词并讲解,适当运用中文。)
Underground Palace
S6:No.
T:Oh, it’s Emperor Qin’s Terra Cotta Warriors.
(呈现生词,并讲解。)
Emperor Qin’s Terra Cotta Warriors
Emperor Qin’s tomb is one of the greatest wonders of the world, the builder used live models, there are lots of treasures there.
(继续呈现生词并附以图片展示。)
wonder(长城,兵马俑的图片展示),
builder(正在施工的楼旁边站着一个戴着安全帽的建筑工人),
live model(模特图片,或动作辅助),
treasure(珠宝,首饰图片,同时与measure单词对比)


T:We know there are not only the old city walls but also Emperor Qin’s Terra Cotta Warriors in Xi’an. We call all of them places of interest. The places of interest make the city more beautiful. They can also make us learn a lot about history and people. So we should protect them.
(检查上次课的活动产品。)
T:Boys and girls, I want to know your project.
Would you like to share with us?
Ss:Yes.
(学生举手。)
T:Great! You, please.
S7:…
T:Wonderful! I’m pleased with your description. Anyone else?
(继续安排其他学生报告活动产品。)
T:Yeah, very good!
(过渡到下一步。)
Step 2 Presentation 第二步 呈现(时间:10分钟)
(设置并板书听力任务。)
T:Now listen to the tape and answer the questions.
(1)Who made the warriors?
(2)The builders used live models, didn’t they?
(3)There aren’t any treasures in Qin Shi Huang’s Underground Palace, are there?
(听录音,回答问题。)
The answers are:
(1)The first emperor, Qin Shi Huang.
(2)Yes, they did.
(3)I’m not sure.
T:Very good.
(如果学生不太理解,教师可以将录音重复放两遍。)
Now, look at the blackboard again.
[观察句子(2)和句子(3),让学生自己总结我们上一节课已经学过的反意疑问句的用法。]
(教师可以适当提示,帮助学生整理,然后出示小黑板,操练反意疑问句的用法。)
(1)Jane never does her best to study, ?
(2)There are few treasures in the tomb, ?
(3)They didn’t do their best, did they?
Yes, .
(4)The patients had nothing to do, ?
(5)Lilei isn’t a soldier, is he ?
, he is a student.
(6)Let’s go home, ?
(教师抽查学生完成情况,并适当点拨。)
T:OK. Excellent.


Step 3 Consolidation 第三步 巩固(时间:5分钟)
1. (教师放录音1a,示范让学生跟读,让学生用铅笔标出语音、语调。)
T:Listen to the tape and repeat. Draw “up and down” with your pencil at the same time.
2. (教师让学生擦去所标重读与语调,先自读,然后跟录音一起读,逐句核对语音、语调。)
T:Clean the marks and now read and check your pronunciation sentence by sentence. Go!
3. (人机对话,即学生和录音机对话。)
T:You are Jim. Listen to Sally on the tape and make a dialog with her.
4. (看第二步呈现在黑板上的关键句,学生两人一组表演。)
T:Work in pairs. Close your book, look at key sentences on the blackboard and act the dialog out. In fact, the keys to the three questions show the core of the dialog.
Step 4 Practice 第四步 练习 (时间:10分钟)
1. (学生齐读1a, 然后相互间谈论秦始皇兵马俑。)
T:Read 1a together, then work in pairs. Talk about the Terra Cotta Warriors.
S:…
T:OK. Excellent.
(学生表演,教师给予鼓励。)
2. (听2的录音,完成练习题。)
T: Now, open your books to Page 95, Activity 2. Listen to the tape. Mark True(T) or False(F).
(给学生两分钟时间,让学生先快速浏览一下4个句子。)
T: OK, stop, please listen carefully.
(开始放录音,放两遍,中途不停顿。)
T: Can you tell me the answers?
(教师检查答案,并帮助纠错。)
Very good! Let’s listen again.
(鼓励学生,并再听一遍,加深理解。)
3. (教师呈现图片,并与学生对话。)
T:OK, stop. Look at the blackboard again. What is it?
S1:They are Emperor Qin’s Terra Cotta Warriors.
T:Where are they?
S1:They are in Xi’an.
T:Why is it famous?
S1:Because it’s the tomb of the first emperor, Qin Shi Huang.
T:Do you know any other things about it?
S1:…
4. (教师再次呈现图片,学生仿照上一幅图片编对话。)
(你可以适当提示学生,如:自由女神像——纽约、埃菲尔铁塔——法国等。)
(Eiffel Tower is in France.)
(The Statue of Liberty is in New York.)
T:Work in pairs then act it out.
(学生开始操练对话,教师巡视教室。)
T:OK, stop. Who wants to have a try?
(鼓励学生表演,并给予奖励。)
5. (学生有了对话基础,会很顺利完成3a。)
T:OK, do 3a alone. Match the descriptions with the pictures.
6. (检查完成情况,并出示两幅陌生图片,让学生进行描述。)
(培养学生的思维迁移能力,培养他们的爱国主义热情。)
7. T:Now, look at the blackboard again.
Do you know these places of interest? Can you describe them in your own words?
(给学生一定的思维空间让他们进行讨论,然后再完成任务。)
Step 5 Project 第五步 综合探究活动(时间:5分钟)
1. (展示西安古城墙的图片。)
(师生问答,对话练习。)
How long is it?
How wide is it?
How high is it?
帮助学生回答:
The Xi’an City Wall is 13.7 kilometers long, 12 meters high and 15-18 meters wide.
2. (做一个调查,让学生去网上或资料上调查一下紫禁城和乐山大佛的情况,并在班上进行报告。)
Make a survey about the Forbidden City and Grand Buddha in Leshan, then report it to the class.
3. Homework:
将第二步小黑板上的练习题做在练习本上。
Section C
The main activities are 1a and 2a. 本课重点活动是1a和2a。
Ⅰ. Teaching aims and demands 教学目标
1.(1)Learn some useful words and expressions.
ancient, be made up of, stone, weigh, ton, regard, regard … as…
① Until the 19th century, it was the tallest building on the earth.
② It took about 100 000 people over 20 years to build it.
③ From then on, people regarded the Great Wall as a symbol of the Chinese nation.
④ The Great Wall of China is one of the greatest wonders of the world.
(2)Learn to read numbers.
100 000 读作 one hundred thousand
2. Go on learning about measurement.
3. Talk about the places of interest.
Ⅱ. Teaching aids 教具
教学挂图/数字卡片/录音机/多媒体课件
Ⅲ. Five-finger Teaching Plan 五指教学方案
Step 1 Review 第一步 复习(时间:5分钟)
(创设情景,激发想象。多媒体课件,大屏幕上放电影般呈现世界各地城市与乡村的风光图片和奇妙而独特的动植物图片。)
T:Good morning, boys and girls!
Ss:Good morning, Mr./Mrs. …
T:Sit down, please.
Ss:Thank you.
(非洲国家——埃及的美丽风光出现在同学们眼前,同时播放著名的阿拉伯歌手演唱的音乐。导入新课。)
T:Are you familiar with this song?
Ss:Yes.
T:Do you know who sings this song? What country does he come from?
Ss:Yes, …, he comes from Egypt.
T: Right. Today we’ll learn the world’s greatest wonder — the Great Pyramid in Egypt and the Great Wall in China. Please look at the pictures.
Step 2 Presentation 第二步 呈现(时间:10分钟)
(采用对比的方法,把中国和埃及的图片进行对比,从金字塔与长城的比较入手,让学生分组阅读。)
T:Are these pictures beautiful?
Ss:Yes, they are.
T:(教师指着图片。)This is the Great Pyramid. And what’s this?
Ss:…
(呈现图片。)


(在这一过程,教师在黑板上呈现关键词。)
T:Students of this half are Group A. The other half are Group B. Now Group A read the Great Pyramid. Group B read the Great Wall.
(学生阅读时,教师在黑板上呈现下表。)
Group A Which is the largest of the pyramids?
Group B How long is the Great Wall?
T:OK. Group A, could you answer the question here?
SGA:The Great Pyramid.
T:Group B, could you answer your own question?
SGB:4 000 miles long.

Step 3 Consolidation 第三步 巩固(时间:15分钟)
1.(设置第一项任务:快速阅读。)
Task 1: Fast reading. Each group read your own passage and then fill in the charts below.
You can do it like this:
S1:Who build the Great Pyramid?
S2:It’s Khufu. He ordered his men to build it…
T:Clear?
Ss:…
T:OK. Work in pairs, one asks and the other answers.
A Brief Introduction of The Great Pyramid
Who
When
Where
Why
How long
Long
High
A Brief Introduction of The Great Wall
Who
When
Where
Long
2.(设置第二项任务:听,然后精读,理解关键词。)
T:Listen to the tape carefully, them read it and wnderstand the key words.
(让学生认真听磁带1a,2a,并观察大屏幕展示的第二步的网络图。)
T: OK, stop. Which group wants to tell me something about the Great Pyramid and the Great Wall? You may use the key words here.
3.(设置第三项任务,根据网络图中关键词复述。)
Group A:
The Great Pyramid
The Great Pyramid is in Egypt. The king Khufu ordered his men to build it as his tomb in 2560 B.C. It is one of the “seven wonders”. It took about 100 000 people over 20 years to build it. The building is made up of two million stones. It has four sides and each side is 230.4 meters long and 138 meters high …
Group B:
The Great Wall
The Great Wall is one of the greatest wonders in the world. It’s about 4 000 miles long. The ancient Chinese began to build some walls from 600 B.C. From then on, people regarded the Great Wall as a symbol of the Chinese nation.
Task 4: Make cards
Please circle all the numbers in each passage and make a card like this:
(教师拿出一张事先已经做好的数字卡片,并读数。)
100 000读作:one hundred thousand
(学生开始制作卡片。)
(两分钟之后。)
T:Have you finished it?
Ss:Yes.
T:Please read the cards to your classmates. Then check who reads correctly.
(教师巡视教室,帮助有困难的同学。)
T:OK, stop. Here are some cards, too. Can you read it? Now, let’s play a game.
(将班上学生分成两组,开始玩七笔小人的游戏。游戏规则:两组学生各推荐七名同学上讲台抽取数字卡片并认读,教师和学生进行评判,错一处完成一笔,谁最先完成绞刑架上的七笔小人谁输。)
见图:

Step 4 Practice 第四步 练习 (时间:10分钟)
(将学生们分成四组,分别介绍北京古城墙、埃及金字塔、中国长城、西安秦始皇兵马俑。)
(假如有一群游客要到这些地方去旅游,你作为导游,如何向来自各地的客人介绍这些名胜古迹呢?)
T:Suppose you are a guide. Please say something about these places that the visitor will see. OK?
(每个小组派一个代表,到讲台前进行表演。)
T:Each group has a chance. Are you ready? Let’s begin.
For example:
The Great Wall is one of the greatest wonders in the world. It’s about 4 000 miles long. The ancient Chinese began to build some walls around 600 B.C. From then on, people regarded the Great Wall as a symbol of the Chinese nation.

Step 5 Project 第五步 综合探究活动(时间:5分钟)
(将你们组的解说词整理好,并相互交流朗读,看谁讲解得最好。)
T: Work in pairs, compare who is the best.
Homework:
给你的朋友写一封信,谈论一下你所参观的名胜古迹。
For example:
You can begin like this:
Dear Mike,
I saw … last week. They are one of the greatest wonders in the world …
Yours,
Jim
Section D
The main activities are 1,2,3a and 3b. 本课重点活动是1、2、3a和3b。
Ⅰ. Teaching aims and demands 教学目标
1. Review the words:
pull down, be worn out, regard … as…,
2. Review useful expressions learned in this topic:
(1)There used to be lots of old city walls in Beijing.
(2)It’s really too bad.
(3)The Xi’an City walls is 13.7 kilometers long.
(4)It took about 100 000 people over 20 years to build it.
3. Review the usage of Tag Questions:
(1) —There are many old city walls in Beijing, aren’t there?
—No, there aren’t.
(2) —You saw Emperor Qin’s Terra Cotta Warriors last week, didn’t you?
—Yes, I did.
4. Talking about cultural relics and symbolic buildings.
Ⅱ. Teaching aids 教具
教学挂图/数字卡片/录音机/小黑板
Ⅲ. Five-finger Teaching Plan 五指教学方案
Step 1 Review 第一步 复习(时间:15分钟)
1.(教师呈现图片引导学生做Free talk。)
T: Look at the blackboard. Here is a picture on the blackboard. Can you say something about it in your own words?
S1:The Great Wall of China is one of the greatest wonders in the world. It’s about 4 000 miles long. The ancient Chinese began to build some walls around 600 B.C. Chinese people regarded the Great Wall as a symbol of the Chinese nation.
T: Very good.
(换一副图片,继续刚才的活动。)
T: Let’s look at another picture. Let’s go on talking about it. Who wants to have a try? Hands up, please!
S2:The Pyramids in Egypt are world famous. The Great Pyramid is the largest one among them. It took about 100 000 people over 20 years to build it. It was built in 2 560 B.C. It is made up of two million stones. Each stone weighs more than two tons. It has four sides and each side is 230.4 meters long and 138 meters high.
T: Excellent!
(鼓励学生,给学生以信心,培养学生的学习兴趣,兴趣是学习的最好教师。)
T: Let’s go on.
Who wants to have a try?
S3:They are Emperor Qin’s Terra Cotta Warriors. They are one of the greatest wonders of the world. They are in Xi’an. It’s the tomb of the first emperor Qin Shi Huang.
T:Well done! Let’s go on.
(继续谈论名胜古迹。)
S4:Eiffel Tower is in France. It was built for the
International Exhibition of Paris in 1889.
T:OK. Very good! Now open your books to
Page 99,Activity 1. Listen to the tape then do
exercise 1. You can listen only once.
T:Listen again and check your answers.
2.(利用七笔小人的游戏复习数字。规则:读错者就划一笔,先画完者为输。)
T: Boys and girls. Here are many cards. Each group chooses 7 students. Each student chooses one card and then reads the number on it. Clear?
Ss:Clear!
T:Go. S5, please.
210 00
S5: Two hundred and ten thousand.

Step 2 Presentation 第二步 呈现(时间:10分钟)
(教师介绍一下埃及的金字塔。)
How long is it?
How high is it?
It’s about 230.4 meters long, 138 meters high.
(板书在黑板上。)
—How long is it?
—It’s about 230.4 meters long.
—How high is it?
—It’s about 138 meters high.
T: OK, let’s make a survey.
(分发调查表,学生在两分钟内完成。)
Length Width Height
the Great Wall
Desk
Pencil-box
Classroom
House
T: OK, stop. Now make a dialog according to the results you surveyed.(学生开始操练。)
S1:How long/wide/high …?
S2:It is … .
T:OK, stop. Look at the blackboard again.
Step 3 Consolidation 第三步 巩固(时间:5分钟)
(呈现小黑板。)
(就划线部分提问。)
(1)Mr. Bell is nearly two meters tall.
(2)The river near here is half a meter deep.
(3)Our classroom is about twelve meters long and eight meters wide.
(4)The hole must be over four meters deep.
(5)The meat is about two kilos.
(让学生到讲台前演排,其他同学任选一题。)
T:OK. Stop, check the answers together.
T:OK. Let’s relax ourselves. Listen to a piece of music.
(播放4部分的音乐,缓解一下学习的压力,为下一步学习打下基础。)
Step 4 Practice 第四步 练习 (时间:10分钟)
(小黑板呈现反意疑问句的训练题。)
(按要求完成下列各小题。)
(1)There used to be a temple on the hill, ?
(反意疑问句)
(2)I think you are right, ?
(反意疑问句)
(3)Everything begins to grow in spring, ?
(反意疑问句)
(4)Nobody can answer it, ?
(反意疑问句)
(5)Let’s meet at the gate, ?
(反意疑问句)
(6)She has few friends here, ?
(反意疑问句)
(7)They saw Emperor Qin’s Terra Cotta Warriors last week, didn’t they?
.(作肯定回答。)
(8)He wasn’t watching TV this time last night, was he?
, he was doing his homework.(根据具体情况回答。)
(学生演排,教师巡视教室,给有困难的学生以帮助。)
T: OK, stop. Let’s check the answers to the questions together.
(一起检查答案,并纠错,作适当的语法小结,尤其是几个特例。)
Step 5 Project 第五步 综合探究活动(时间:5分钟)
1.(将全班学生分成两组或四组。)
T:Suppose you are visiting one of the greatest wonders in the world. Now please say something about what you see on your trip, such as the history, the features and your feelings.
(学生先在小组内试讲。)
2.(开展竞赛,每组各推荐一名选手,由选手代表本组演讲。由学生的掌声来判定每个小组的名次。)
T:Let’s have a competition. Each group has a chance.
Group One Two Three Four
Four
3. Homework:
将第四步中小黑板上的练习题做在练习本上。