赶紧收藏吧!: bookmarkBookmark and Share




八年级上 英语试卷联考

学校____________班级_________考号_______姓名___________成绩__________

(全卷完成时间:120分钟,满分:150

只要你静下心来,仔细完成,就能取得好的成绩,相信自己吧!

第一部分 听力测试

一、听对话,听一遍,选出正确的答语(6分)。

      1A. Sorry,  but I can't.  B. I am afraid I can't.  C. Not at all.  D. Come on.    2A. Certainly.     B. Sure enough.    C. No, I couldn't.    D. Yes, I will.

    3A. No problem.  B. It doesn't matter.  C. Good idea.     D. Sure.

    4A. You'd better not drink cold water.  

B. You'd better not eat too many candies.  

C. You'd better drink some hot tea with honey.

D. You'd better brush your teeth often.

    5A. No, I won't.      B. Sorry, I can.     C. OK.     D. It doesn't matter.

    6A. Good.   B. Bad.    C. Terrible.    D. Very much.

二、对话理解,听一遍,根据对话内容选出正确答案(6分)。

    1A. They are talking about the woman's birthday.  

B. They are talking about the man's birthday.   

C. They are talking about the date today.    

D. They are talking about the pay today.

    2A. Wednesday.       B. Thursday.      C. Friday.       D. Saturday.

    3A. Eat less food.            B. Both eat less food and take more exercise.

  C. Take more exercise.           D. Stay up late.

    4A. Because he had a cold.       B. Because he went to bed late. 

C. Because he had the flu.       D. Because of the germs.

    5A. Two days ago.                 B. This morning. 

C. Yesterday evening.           D. The day before Sunday.

    6A. Susan          B. John            C. Jim        D. Michael.

三、短文理解,听二遍,选出正确答案(18分)。

A.

    1How often does Mr. Smith exercise?

A. Three times a day.    B. Once a week.   C. Every day.   D. Seldom.

    2How does Mr. Smith exercise?

A. Practicing jumping    B. Running    C. Playing     D. Walking

    3What does Mr. Smith eat for breakfast?

A. Milk and eggs.  B. Coffee and bread. C. Vegetables.  D. Cakes and coke.

    4What does Mr. Smith think is not good for health?

A. Hamburger.    B. Beef.      C. Fast food.    D. Potatoes.

     5Is Mr. Smith a healthy man?

A. No, he isn't.    B. Yes, he is.   C. Yes, he does.   D. We don't know.

B.

    6What did the woman think of the film?

A. She liked it very much.         B. She didn't like it.

C. She was well.                 D. She enjoyed watching TV.

    7Did the man sit next to the woman?

A. Yes, he did.   B. No, he wasn't.    C. Yes, he did.   D. No, he didn't.

    8What was the man doing?

A. He was watching TV.            B. He was a doctor.

 C. He was looking his teeth.         D. He was doing nothing.

    9Where was the man's teeth?

A. The film.                      B. On the wall. 

C. In the cake on the floor.           D. In the cake of the woman's.

第二部分    

一、单项选择:选出正确答案(20分)

    1I saw ________ basketball almost every day during the summer holidays.

A. he play   B. he playing   C. him play  D. him playing

    2Will you come and _______

 A. cheer on us   B. cheer her in   C. cheer him on   D. cheers us on

.     3Which sport do you prefer, __________?

A. skate or ski         B. skating or skiing

C. skate and ski        D. skating and skiing

    4What kind of sports do you want ____ ?

A. join    B. to join   C. take part in   D. to take part in

    5David Beckham ______ Beijing with his team yesterday.

A. arrived     B. arrived in     C. got in       D. reached in

    6The players are playing in Beijing. They are _________ Japan next week.

A. leaving      B. leave for      C. going      D. leaving for

    7What is wrong _______ you, young man?

A. with         B. in          C. for          D. without

    8Everyone wants ______ Number One in every way.

A. become   B. is      C. to is        D. to be

    9You have a high fever. You'd better __________.

A. drink coffee or tea in the evening       B. lift heavy things 

C. stay in bed and have a good sleep       D. not take any medicine

    10I'll take some medicine and see _________.

A. how does it go     B. how it goes    C. where it goes     D. it goes how

    11、�May I ask you some questions?     __________.

A. Sure, go ahead.  B. No, you'd better not.  C. OK, I'd love to.  D. Yes, you may.

    12、�How are you feeling today?  I'm feeling _______.

A. terrible      B. happily       C. friendly       D. terribly

    13_______ bad or good for your health?

A. Is stay up late   B. Is staying up lately  C. Staying up late is  D. Stay up late is     14Early to bed and early to rise ______ a man _______.

A. make, health    B. makes, health    C. make, healthy    D. makes, healthy

    15、�Kangkang, will you _____ your photos _____me tomorrow? OK.

A. show, for       B. show, to       C. give, for       D. buy, for

    16The boss(老板) makes the workers _____ these machines(机器) for ten hours a day.

A. make       B. to make      C. making        D. made

    17The strong young man can swim ______ the river.

A. through    B. across     C. past     D. though

    18He wasn't _____ to understand the questions.

A. quick enough   B. enough quick   C. quick as   D. quickly enough

    19If you have headaches often, you need _______ .

A. see a doctor    B. seeing a doctor    C. to see a doctor    D. not see a doctor

    20They stayed in Beijing for a few days and visited some ________.

A. interest places  B. place of interests  C. places of interests   D. places of interest

二、完型填空:根据短文内容,选择符合内容、语法等的选项(20分)。

     In the United States, children start school when they are five years old. In some states they must stay in school    1   they are sixteen. Most students are seventeen or eighteen years old when they  2  secondary(中等的)schools. There are two kinds of schools in the United States: public(公立的) schools and private(私立的)schools.    3   children go to public schools. Their parents do not have to   4   their education(教育) because the schools   5   money from the government(政府). If a child goes to a private school, his parents have to get enough money for his schooling. Some parents still  6  private schools, though(虽然) they are much more expensive(昂贵的).

    Today about half of the high school students   7    universities after they finish the secondary school.  A student at a state university does not have to pay very much if his parents   8    in that state.

But many students   9   while they studying at universities. In this way they   10  good working habits and live by their own hands.

     1A. and   B. though  C. until  D. since

    2A. leave   B. begin  C. study at  D. pass

    3A. Several(几个)   B. Most    C. A few   D. Few

    4A. worry   B. pay for(-----付款)   C. ask for    D. make sure

    5A. take  B. spend  C. receive   D. cost

    6A. wish   B. hate   C. prefer   D. mind

    7A. follow    B. miss    C. change(变化)   D. go on to(继续)

    8A. were born   B. travel    C. visit    D. live

    9A. work     B. study hard    C. do sport D. have holidays

    10A. develop(发展,养成)    B. produce(生产)  C. build    D. grow

三、阅读理解:根据短文内容选择正确答案(30分)。

A

Kangkang's father is a doctor. When SARS, a kind of serious disease, spread in Beijing, he took an active part in the battle against it. He left his wife and his son to work in the Xiaotangshan Hospital. He cared for the patients day and night. He couldn't go home and he could only talk with family on the telephone. "Do you miss your family?" asked a reporter. "Yes, of course. It's my duty to save the patients," Doctor Lee answered.

    1What is Kangkang's father?

A. A leader       B. A teacher      C. A doctor       D. A nurse

    2What happened at that time?

A. SARS came in Beijing.          B. Beijing host the Olympic Games.

C. A flood broke out         D. The people celebrated our country's birthday.

    3Could Kangkang's father go home?

A. Yes, he couldn't.  B. No, he didn't.  C. Yes, he could.   D. No, he couldn't.

    4How did his father talk with his family?

A. In the hospital      B. On the phone     C. Face to face   D. We don't know.

    5Do you think Kangkang's father is a good doctor?

A. Yes, he is.  B. Yes, I think so.  C. No, I don't think so  D. Yes, she is a good nurse.

B

Early to bed, early to rise, makes a man healthy, wealthy and wise.

This is an old English saying. Have you ever heard it before? It means that we must go to bed early and get up early in the morning, then we shall be healthy. We shall also be rich (wealthy) and clever(wise).

This is true. The body must have enough sleep to be healthy. Children at a young age should have ten hours' sleep every night. Children who do not have enough sleep cannot do their work very well. They will not be wise and they may not become wealthy!

The body also needs exercise. Walking, running, jumping, swimming and playing games are all exercises. Exercise keeps the body strong.

Exercise also helps the blood(血液) to move around inside the body. This is very important. Our blood takes food to all parts of our body. The head also needs blood. Exercise helps us to think better!

    6If we get up early and go to bed early, we'll _______.

A. have enough exercise   B. be healthy   C. think better  D. have strong blood

    7If a child doesn't have 10 hours' sleep, maybe he ________.

A. becomes wise                 B. won't do well in his work

 C. goes to school in time           D. has enough sleep

    8A person needs exercise because ______.

A. it makes him healthy          B. he has a lot of homework to do

 C. he is strong enough            D. he does exercise

    9Exercise makes the _______ move quickly and smoothly(流畅).

A. body        B. blood        C. children        D. head

    10Which of the following is NOT TRUE?

A. Exercise does good to a person's head.   B. A student should have 10 hours' sleep.

C. It's good for you to get up early and go to bed early. 

D. If you have enough blood, you'll be wise.

C

Football

The game is played by two teams. There must be eleven players in each team.

The field must be about 100m long and 73m wide. There are two goals() 7.32m long and 2.44m high.

To score a goal, a player must put the ball into the other team's goal. They may use their feet, heads or other parts of the body, but they must not touch the ball with their hands. Only one on each team, the goal-keeper(守门员), may use his hands.

Volleyball

This is played on a court 18m long and 9m wide. The net(网)is 2.44m high for men and 2.24m high for women. There are two teams and there are usually six players in each team.

The players try to make the ball hit the ground on the other side of the net. They may use their hands, fists or arms, but they must not catch the ball or hold it while(---时候) playing.

Basketball

The court must be 26m long and 14m wide. There can be ten players in a team but not more than five players in each team may play at one time. The players must not change until the referee allows(允许)them to leave the court.

To score a point a player must throw the ball into the other team's basket.

Players may throw the ball, but they must not carry it. A player must not touch another player.

After 20minutes' play there must be a rest period(阶段)for ten minutes. Then there is another period of 20 minutes before the game ends.

    11How big is a football field?

A. 7.32m long and 2.44m high.            B. 100m long and 73m wide.  

C. 107.32m long and 75.44m wide.         D. 26m long and 14m wide.

    12The volleyball players can only ______ while playing.

A. catch the ball                        B. hold the ball 

C. use their hands, fists or arms            D. use their hands

    13Each basketball team can have ______ players at most.

A. five         B. ten         C. twenty      D. eleven

    14What's the Chinese for referee in the passage?

A. 队长      B. 教练       C. 裁判       D. 观众

    15Which of the following statement is NOT TRUE?

A. In a football match, only one person can use his hands.

B. The volleyball net is 2.44m high for men.

C. The basketball team will score when they the ball into the other team's basket.

D. In a basketball match, twenty minutes is a period.

四、口语运用(6分)

根据对话内容,从B栏中选出最佳选项完成对话,有得是多余选项。

 

B

A. Do you think that will help?

B. That's true.

C. You are wrong.

D. What's the trouble, Mike?

E. How long have you had the problem?

F. Good idea!

G. All right, doctor. I'll try it.

H. Remember, never get to bed too late and don't read in bed.

    W:     1    

MWell, doctor. It's my eye, I can't see clearly.

    W:     2     

M: Since last week, I think.

W: Let me have a look. Oh, I guess you are working too hard these days and taking less care of your eyes.

    M:   3     What should I do then?

    W: Well, when you feel tired, just stop working and come out to enjoy a short rest.    4  

    M:   5  

W: Sure, Mike.

    M:    6    Thank you very much.

五、句型转换(20分)

1He often watches TV after school.(tomorrow改写)

He ________ ________ TV after school tomorrow.

2You'd better go to see you friend now.(改为否定句)

   You had ______ _____ go to se your friend now.

3Which sport do you prefer, skating or skiing? (同义句)  

Which sport do you______   _______, skating or skiing?

4Thomas will see an interesting film this afternoon.(改为一般疑问句)

   ______ Thomas ______ an interesting film this afternoon?

5What other things can you see in the picture? (同义句)

       ________  _______ can you see in the picture?

6 The girl is 11years old. (同义句)    She is ________  ____________ girl.

7He didn't eat bread this morning. He ate eggs instead. (同义句)

        He ate eggs ______ _________ bread.

8Must I finish my homework now?(否定回答)

   _______, you _________.

9Keeping long fingernails is bad for our health.(good改为选择疑问句)

   _______ keeping long fingernails bad _________ good for your health?

10The little girl looked after her grandfather well at home. (同义句)

    The little girl ________ ________care of her grandfather at home.

六、短文填空(10分)

Yao Ming was   1   in September 1980 in Shanghai. He started  2   basketball when he was very young and soon he  3   Dong Fang Basketball Team. He did very    4    and when he was only 18, he  5   a member of China's National Basketball Team. Yao Ming is 2.6 meters  6  and he is smart and  7  .   8   June of 2002, he joined the Houston Rockets. His  9  color is blue. He   10  lots of fans in China and in the USA as well.

1__________ 2_________ 3_________ 4_________ 5_________

6__________ 7_________ 8_________ 9_________1 0________

七、写作(14分)

假设你是王晶,你的朋友Emily经常生病,请给她写一封信,告诉她如何保持身体健康。

要求:词数60左右,提示词已给出。

提示词汇:take more exercise, play sports like, eat healthy food, eat more fruit and vegetables, drink more milk and water, get enough sleep, stay happy

Dear Emily,

     How are you? --------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

八年级2006年秋期半期考试英语听力材料

一、听对话,听一遍,选出正确的答语。

1Hi Kangkang. It's time to play sports now. Will you join us?

2Could you please give me a hand?

3、�I am sorry I lost your dictionary.   It doesn't matter. I have another one at home.

4、�I have a sore throat. I feel terrible. 

5、�Don't walk on the lawn. OK?

6、�Is playing sports after meals good or bad?

二、对话理解,听一遍,根据对话内容选出正确答案。

1W: What month is your birthday in?

   M: It's on January the twenty-fourth.

   Q: What are they talking about?

2W: What day is it today? 

M: It is Tuesday.

Q: What day will it be the day after tomorrow?

3W: What should I do if I want to be thinner, doctor?

M: You have to eat less food, Miss White, and you have to take more exercise.

Q: What should Miss White do later?

4W: What's the matter, Jim?      

   M: I have a headache. I went to bed very late last night.

   Q: Why does Jim have a headache?

5W: You have a bad cold. When did it start, Mr. Jones?

   M: About two days ago.

   Q: When did Mr. Jones have a cold?

6W: How often do you drink milk, John?

M: I drink milk every day. And you, Susan?

W: I don't like drinking milk.

Q: Who doesn't like drinking milk?

三、短文理解:念二遍,选择正确的答案。

A

Mr. Smith does exercise every day. Before work, he walks for half hour. Mr. Smith has good eating habits. He usually has milk and eggs for breakfast. For lunch, he always orders rice. For dinner, he eats fish or chicken and vegetables. Mr. Smith doesn't like fast food. He thinks it's not good for health. Everyone thinks Mr. Smith is a healthy man.

B

A woman was at the cinema, and she was enjoying the film very much. But there was a man in the next seat, and he begin looking on the floor under him. The woman was angry and asked,  "What are you looking for, sir?"

"A piece of cake," the man said to her, "My cake fell to the floor."

"A piece of cake?" the woman said angrily. "It's dirty now! Take this, and be quiet, please! I'm listening to the film!" The woman gave the man a big piece of cake.

"But," the man said, "my teeth are in the piece on the floor!"

八年级2006年秋期半期考试英语参考答案

听力部分:

一、1B     2A      3B      4C      5A       6B

二、1B     2B      3B      4B      5A       6A

三、1C     2D      3A      4C      5B       6A

7A     8C      9C

笔试部分:

一、1C         2C        3B         4D        5B       

6D         7A        8D         9C        10B  

11A        12A       13B        14D       15B

16A        17B       18A        19C       20D

二、1C         2A        3B         4B        5C

6C         7D        8D         9A        10A

三、1C          2A       3D         4B        5B

6B          7B       8A         9B        10D

11B         12C      13B        14C       15A

四、1D         2E       3B        4H        5A       6G

五、1Will    watch      2better    not        3like      better

4Will     see        5What     else       6an   eleven-year-old

7instead    of        8No     needn't     9Is   or   10took    good

六、1born       2playing       3joined     4well          5became

 6tall         l7strong       8In        9favorite        10has

七、

Dear Emily,

How are you? Are you feeling well now? When I knew you had a bad cold last time, I was so sad.

I think it's important for you to take more exercise. You can play sports like basketball, running and swimming. You should enjoy yourself every day and stay happy.

Eating healthy food is good for you. You should eat more fruits and vegetables. And you should drink more water and milk.

Do you get enough sleep? If not, you may feel tired. So going to bed early is also important.

Yours,

Wang Jing

 

 



--
徐建群

0 评论:

发表评论

相关文章