赶紧收藏吧!: bookmarkBookmark and Share




八年级新湘教版下 Unit 7 Topic 2 Section A 学案设计

八年级新湘教版下 Unit 7 Topic 2 Section A 学案设计
一. 学习内容
1.学习如何做几种中国食物。
2.学习如何提供帮助和给予表扬。
二、学习要求
1.必会主要生词和短语
finely, lightly, immediately
cut, oil, add, deep, cooker, pork, cut up, ham, advantage, cheap
2.必会主要句型
First, cut some cooked meat very finely.
Next, you need to put some oil in the pan.
Then fry the meat lightly.
You need to add the rice slowly.
Finally, add some salt.
Would you like me to help you?
Well done!
三、本节课的学习要点及考点
1. I’m glad that you are trying to help others. 我很高兴你乐于助人.
try to do sth. 尽力做某事.
2.Would like sb to do sth. 想让/请某人干某事. 比如:
The worker would like his boss to give him more money.
工人想让老板多给自己一点薪水.
3.It’s very kind of you. 你真好. 这是一个经常见到的句子.
4.First, cut some cooked meat very finely. 首先把一些熟肉精细地切成小片.
cooked 在这里是一个形容词, 修饰meat, 煮好的, 煮熟的. finely 是副词,修饰动词slice .
5. Well done ! 做的很好. 通常用来鼓励某人继续做某事. 比如:
Well done ! I think you are the cleverest boy in the world.  你做的很好, 我觉得你是这个世界上最聪明的男孩.
6.You need to put some oil in the pan. 你需要在锅里放一些油.
need to do sth.需要做某事. need 在这里是一个实意动词. 后面加 to do sth.
比如: You need to repeat what you said just now, because some people in the back rows can not hear cearly. 你需要把你刚才说的话重复一遍, 因为坐在后排的人听不清楚.
need 也可以做情态动词, 用法和can, must用法一样。后面直接跟动词原形. 比如:
We need buy some new equipment for our new house.我们需要为我们的新房添置一些新家具.
7. Fry the meat lightly. 也是一个祈使句. 省略主语you. 本来应该是: You fry the meat lightly. 把肉稍微炸一下.
8.What do I need to do?
You need to add the rice slowly. 这两个句子当中的need 都是实意动词, 所以后面都跟不定式 to do sth.
9.Add some salt. 加一些盐.
这个句子也是个祈使句, 大家注意要学会祈使句的结构和用法.
10.Cooking is fun. 做饭是很有趣的事情. cooking是由动词cook 变来的, 在这里相当于一个名词.
11.注意下列词:
careful + ly carefully cook… carefully
light + ly lightly fry… lightly
fine + ly finely cut… finely
slow + ly slowly add… slowly
四、学习过程
(一)课前预习
1.课前预习课本P61—62.
2. .课前预习 同步练习与测试Unit 7 Topic 2 Section A练习
(二)提高 拓展的练习
Ⅰ。英汉互译。
1.微小地_______ 2。分钟__________ 3。Soya sauce ________
4。即刻,马上_______ 5。切碎_________ 6。Ham_______
7。Gentle______ 8。炉具________ 9。猪肉 _________ 10。Pepper_______
Ⅱ。根据句意和首字母提示,完成句子。
1.---My children, you must listen to me c ______.
---All right.
2.—Will you please help me a___ some rice?
—It’s my pleasure.
3.Give me a few m_____ , I’m busy now .and I can give you my answer.
4.When she heard of the news, she ran home i____.
5.Fry the meat l_______.
Ⅲ。单项选择。
( )1. My students are great. I am ______of them.
A .pride B. proud C. proudly
( ) 2. Fangfang must make fried food ______ their Food Festival .
A. to B.for C. of
( )3.It’s very stupid _____you.
A. to B. of C. for
( )4.Look at the funny girl ,she’s cooking .cooking is______.
A. fun B. funny C. funs
( )5. When you make fried rice, you need to put some oil in the pan,
and then fry the meat____.
A. light B. lights C. lightly
( )6.Would you like me_______you?
A. help B. to help C. helping
( )7.Could you hand _______some ham.
A. me B. my C. mine
( )8. There is _______water in the pan.
A. many B. a few C. some
( )9. The boy looks_____ , but he doesn’t does his homework _____.
A. gentle; careful B. gently; carefully C. gentle; carelessly
( )10. There is little water in the bottle,_______?
A. is there B. isn’t there C .is it
Ⅳ。从B栏中找出与A栏相匹配的词语。
A
( )1.What’s you favorite fruit ?
( )2.Would you like to help me?
( )3.Do you think the children need to write a song?
.( )4.Is it the polite to eat noisily or quietly in America?
( )5.Why do you like Chinese food ?
( )6.Which is you favorite Chinese dish ?
( )7. Do you like cooking?
( )8.Thank you to helping me.
B
A. Because a lot of Chinese food is steamed and I love steamed food.
B. Yes ,I do
C. Of course
D. That’s all right.
E. Chinese steamed dumplings.
F. Quietly .
G. I like apple.
H. No, I don’t think so. I think they will need to cook soup.
答案:Ⅰ1finely 2 minute 3 酱油 4 immediately 5 cut up 6火腿 7 cooker 9 pork 10胡椒粉
Ⅱ 1 carefully 2 add 3 minute 4 immediately 5 lightly
Ⅲ 1 B 2B 3 B 4 A 5 C 6 B 7 A 8 C 9 C 10 A
Ⅳ 1 G 2 C 3 H 4 F 5 A 6 E 7 B 8 D

(四)课后复习
1、复习课本P61—62.
2、完成 同步练习与测试Unit 7 Topic 2 Section A练习
(五)自学问题记录:

0 评论:

发表评论

相关文章