赶紧收藏吧!: bookmarkBookmark and Share




八年级新湘教版下 Unit7 Topic 1 Section B学案

八年级新湘教版下 Unit7 Topic 1 Section B学案
一. 学习内容
1.学习有关不同国家的食物
2.继续学习宾语从句。
3.复习邀请和如何礼貌拒绝的英语表达。
二、学习要求
1.必会主要生词和短语
American chocolate cookies, Greek cheese pies, Indian curries, Chinese fried rice, Japanese sushi, Italian pizza, South African beef curry, Russian black bread
western, pity
2.必会主要句型
I think beef curry is OK.
I believe we’ll raise a lot of money for Daniel Igali.
May I invite you to our food festival?
—I’d love to, but I’m sorry I can’t.
三、本节课的学习要点及考点
1.I have a sweet tooth.我喜欢吃甜食.
Have a sweet tooth= like eating sweet food 喜欢吃甜食
2.What’smore, I’m sure that selling fried rice and dumplings will make a lot of money. 而且我确信卖炒饭和饺子会赚很多钱.
What’s more而且, 更有甚者
Make money赚钱,挣钱
与money搭配时make和raise的不同:
make: to earn or gain money(挣钱;赚钱)
raise: to bring or collect money or people together(筹募;征集)
3.But what should I serve, Italian pizza, South African beef curry or Russian black bread?
Serve +一种食物 意思是提供或供应某一食物
I’m hungry.Please serve me some food and drinks.
4.That’sgood enough.
非常好.
enough足够的,充分的,修饰形容词或副词,只能放在所修饰词之后 .如果修饰名词, 放在前面或后面都可以.
Is it warm enough for you?
I have a big family. We need enough rooms to live in.
We need rooms enough to live in.
5.It’s a great pity, but never mind.真是太遗憾了, 不过没关系.
Never mind= it doesn’t matter.没关系
6.I’ll send you an e-mail later on, OK?
send发送,寄送,赠送, 常见send的短语:有
Send out 发出,送出 The rose sends out a nice smell.
Send forsb.让人去请 His mother is ill, so he sent for a doctor.
Send off 送行 Tim went to the the bus station to send off his father.
四、学习过程
(一)课前预习
1.课前预习课本P55—56.
2. .课前预习 同步练习与测试Unit 7 Topic 1 Section B练习
3.做一做
Listen to 1a again, and answer:
• Does Michael have a sweet tooth?
• What does Jane plan to cook?
• Does Kangkang think Chinese fried rice and Japanese sushi are easy to cook?
• What does Maria want to serve?
1.What would you like to cook ______ the food festival?
A.on B.of C.for D.at
2.I often _____ my hometown when Iam in Beijing.
A.think over B.think about
C.think D.think of
3.The book is _____ for children to read. There are few words in it.
A.enough easy B.easy enough
C.difficult enough D.enough difficult
4.We should ______ the people.
A.serve for B.serve to C.serve D.serve at
1—4 C D B A
(二)提高 拓展的练习
I.用所给单词的适当形式填空
1.The girl is a _______ ﹝ Russia ﹞
2.I often invite my friends _____ ﹝have﹞ dinner.
3.He ______ ﹝call﹞ me up later on.
4.______ ﹝sell﹞ rice anddumplings will make a lot of money.
5.What about _____ ﹝buy﹞ a sandwich for him?
II.完形填空。
We drink tea every day. But more than 300 years ago,most of the pe0ple in
Europe(欧洲)knew 1 about tea. Some people had heard about it. But very
few of them knew what 2 with it.
There is a story about English sailor(海员)who went to 3 in the
east,the west and the south.He had been to Indiaand china.One day he came
home and 4 some tea as a present 5 his mother . His mother told her
friends about the present and 6 them to a“tea party”.The old woman
7 out some tea leaves. Of course 8 liked the tea-leaves.At that
Time the sailor came in. He looked at the table and said,“ 9 ,what have
You done with the tea?”“I boiled (煮)it as you。”“What did youdo with the
Water?”
“I threw id 10 , of course.”answered the old woman..
“Now you may throw away the leaves, too.”said her son.
( )1.A.anything B.something C.nothing
( )2.A.did B.to do C.do
( )3.Acountries B.villages C.cities
( )4.A.taken B.brought C.picked
( )5.A.with B.from C.for
( )6.A.asked B.spoke C .said
( )7.A.to bring B.brings C.brought
( )8.A.everybody B.nobody C.somebody
( )9.A.Mother B.father C.friend
( )10.A.in B.away C.from
III 阅读理解。
The visitors to London often eat in restaurants.
The owners and workers in the restaurants are all from other countries. The visitors say in
these restaurants they don’t feel they are in England. Most of the English people eat at homes much as they can. Sometimes they themselves will think they are in another country when they are in the restaurants. When an Englishman goes out of a restaurant , he may find that he doesn’t understand why everything is written in French and Italian.
Most of the English people think it is better to eat at home because it is cheaper. They don’t want to spend much money on food and they like cooking at home. They like fast food. But for Christmas. they will spend two or three weeks to get ready for it because they want to have good food. And Christmas is also a good time for family members to get together. They give gifts to each other.
Read the passage and choose the best answers.(阅读短文,选择最佳答案。)
( )1.Visitors to London often eat in restaurants because_________.
A. they don’t like the food at home
B. their homes are not in London
C.it’s cheaper
D.restaurants are beautiful places
( ) 2.English people eat at home because__________.
A. it is fast
B. the food is expensive at home
C.it is sometimes very cheap
D.the food is very cheap at home
( ) 3.Some of the English people don’t know_______.
A. why everything comes from French and Italian
B. why people write everything in French and Italian
C.everything in restaurants
D.everyone in restaurants
( ) 4.When English people eat in restaurants, they sometimes think they______.
A. are in another country
B. are in the country
C.are themselves
D .love their country
( )5.In order to______,English people will spend much time for Christmas.
A. get more food B have much food C get good food D have enough food
答案: I1.Russian 2.to have 3.will call 4.Selling 5.buying
II 1 C 2 B 3 A 4 B 5 C 6 A 7 C 8 B 9 A 10 B
III1 B 2 D 3 B 4 A 5 C

(四)课后复习
1、复习课本P55—56.
2、完成 同步练习与测试Unit 7 Topic 1 Section B练习
(五)自学问题记录:







二.

0 评论:

发表评论

相关文章